h

Discussierijke Nieuwjaarsreceptie

6 januari 2016

Discussierijke Nieuwjaarsreceptie

Maandagvond was onze Nieuwjaarsbijeenkomst die gecombineerd werd met de Jaarvergadering. Geproost werd op het nieuwe jaar maar ook werden onze raadsleden aan de tand gevoeld.

 

 

In de zaal van Café de Inaborg in Arcen, waar we op 4 januari onze borrel hielden, moesten extra stoelen aangerukt worden om iedereen te kunnen laten zitten. Gezellig druk dus. En dat kenmerkt de SP-bijeenkomsten, het mag er verbaal stevig aan toe gaan maar bovenal is het gemoedelijk.

 

Foto: SP-Venlo

 

Afdelingsvoorzitter Peter Nelissen opende de avond met een toost op het nieuwe jaar en vervolgens een terugblik op wat we bereikt hebben in 2015 en wat we in 2016 voor elkaar willen krijgen.

Daarover mocht fractievoorzitter Ton Heerschop tekst en uitleg geven. Hij keek tevens al verder vooruit naar de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2018, Tweede Kamer in 2017 en het referendum dat op 6 april aanstaande gehouden wordt.

 

Foto: SP-Venlo

 

Heerschop: “We liggen op koers maar van achterover leunen is geen sprake want er blijft van alles te doen en te regelen, zeker als we willen doorgroeien naar deelname aan het gemeentebestuur in 2018. En die kans bestaat, we worden serieus genomen en steeds meer van onze voorstellen aangenomen.”

 


Ton Heerschop gaf een opsomming van wat we als SP in 2015 bereikt hebben:
 
 
En nog vele andere zaken die we (mede) aankaartten of geregeld kregen, zowel in het stadhuis als daarbuiten.
 
Op het eind van 2016 hopen we opnieuw zo’n mooie lijst te kunnen presenteren. De eerste acties daarvoor zijn al in voorbereiding.

 

Daarna was de zaal aan de beurt. Afdelingsbestuur en onze volksvertegenwoordigers werden bevraagd op wat ze aangekaart hebben en wat ze voor elkaar kregen, en wat niet, zowel in de partijafdeling, stadhuis en provinciehuis.

 

Na de pauze was de vloer voor Joop Kerver. We hadden hem bereid gevonden om met een scherpe blik naar de stand van zaken te kijken in Venlo en de wereld, en een discussie daarover aan te zwengelen.

 

Foto: SP-Venlo

 

Na het officiële gedeelte konden we ons naar de bar begeven waar tot in de late uurtjes nagepraat werd. We kijken terug op een geslaagde avond, als start van wat hopelijk een mooi jaar gaat worden.

 

Evenwel, ook in 2016 gaat de SP voor een 100% sociaal Nederland want er is genoeg voor iedereen! Dat is en blijft onze inzet in de gemeenteraad en ver daarbuiten. Want ook in de gemeente Venlo is een betere en een socialere verdeling van de rijkdom en bestrijding van de toenemende tweedeling nodig.

 
Lees ook:

U bent hier