h

SP-Venlo gaat helpen bij belastingontwijking

30 juli 2015

SP-Venlo gaat helpen bij belastingontwijking

Foto: SP-Venlo
Gelijkwaardigheid van mensen staat bij ons voorop. We voelen het als onze plicht om ook de (toekomstige) miljonairs van onze gemeente te informeren hoe ze het nog beter voor elkaar kunnen krijgen. Met een knipoog natuurlijk maar we deelden er woensdag in Arcen wel tips voor uit.

 

Met de campagneactie 'Er is genoeg voor iedereen' waren we woensdag 29 juli op de Sfeermarkt in hartje Arcen om met de mensen de discussie aan te gaan over de groeiende ongelijkheid in Nederland, en wat we daar samen aan kunnen doen.

Tevens presenteerden we een uniek pamflet, onze 'cursusgids' belastingontwijking, want onderhandelen met de Belastingdienst om zo min mogelijk belasting te betalen - zoals de multinationals en miljonairs – kan en mag iedereen dus waarom u niet?

Bekijk op YouTube de sfeerreportage van de actie in Arcen.
 

Het is niet zomaar dat deze actie in gang is gezet. Onderzoek wijst uit dat 40% van de huishoudens met een vermogen van meer dan 10 miljoen euro minder dan 100.000 euro aan besteedbaar inkomen heeft. Dat wil zeggen dat al dat bezit slechts 1% aan inkomsten oplevert.

De SP zal de komende weken wederom op markten staan om met mensen in discussie te gaan over deze trieste cijfers.

Maar ook nodigen de SP'ers miljonairs uit de gemeente Venlo uit om in discussie te gaan over onderwerpen als belastingen op inkomen en bedrijfswinst, over de ongelijkheid in Nederland en voorstellen om de allerrijksten iets meer bij te laten dragen door het invoeren van een miljonairsbelasting.

De 173.000 miljonairs in Nederland kunnen best iets meer bijdragen. Dat geld kunnen we dan besteden aan dingen die voor de hele samenleving van groot belang zijn, zoals de zorg en het onderwijs. Dus superrijken in Venlo, laat van je horen!

Foto: SP-Venlo

Het was gezellig druk op de Sfeermarkt in Arcen, duizenden mensen kwamen op de marktkraampjes en braderie af. Bij een van de toegangswegen vingen we de bezoekers op met een alcoholvrije cocktail, de cursusgids en ook kon men even uitrusten in onze luie strandstoel.

De campagne 'Er is genoeg voor iedereen' ging lekker, we konden aan de lopende band cocktails uitdelen aan de 'nieuwe miljonairs' die door onze cursusgids nu ook legaal de belasting kunnen gaan ontwijken, de cursusgids voorziet daarin met enkele praktische tips. Want niet alleen de superrijken willen de belasting ontwijken.

Foto: SP-Venlo

Na een paar uren waren de cocktails, sponsjes en cursusgidsen op maar deze actie smaakt naar meer. Arcen bedankt en graag tot een volgende keer!

 


Wilt u ook meehelpen bij het uitdelen van de cursusgids en/of acties voor een miljonairsbelasting? Neem dan contact op met Natasja Peeters via venlo@sp.nl.

Zie ook: Themapagina Er is genoeg voor iedereen.

 

U bent hier