h

Peter Nelissen

06-10867856

 

Wie is PETER?

Ik ben geboren in Doetinchem in 1963. Ik ben getrouwd met Ans en heb 2 schatten van kinderen, Jelle 22 en Roos 20.Wij zijn in 1976  in Arcen komen wonen.

In 1987 ben ik gaan werken bij de Arcense Bierbrouwerij. Tot 2008 heb ik daar met veel plezier gewerkt. In maart 2008 ben ik ziek geworden, Multiple Sclerose (MS) werd geconstateerd. Ik ben daardoor nu volledig arbeidsongeschikt.

 

Wat doe je zoal bij de SP Venlo?

In 2011 ben ik lid geworden. Om gezondheidsredenen kan ik fysiek niet veel betekenen voor de SP. Ik was van 2012 tot 2020 afdelingsvoorzitter. Ook al kon ik niet aan alles deelnemen maar wat ik kon doen deed ik graag.

 

Wat zijn je hobby’s?

Nadat MS geconstateerd is heb ik gerevalideerd in Nijmegen bij de St. Maartenskliniek. Hierbij ben ik in aanraking gekomen met rolstoelbasketbal. Daar heb ik mijn nieuwe hobby van gemaakt. Verder luister ik graag naar muziek en ga als het kan naar de voetbalwedstrijden van mijn zoon.

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Ik wil me inzetten voor een sociale maatschappij waar  zorg is voor elkaar. Ik ben voor een eerlijkere verdeling. Ik ben tegen verspilling van gemeenschapsgeld. Hierdoor vond en vind ik het belangrijk dat in Arcen de mogelijkheden voor alternatieven voor het dure MFA onderzocht worden.

 

Wat vind je thuisfront ervan dat je je voor de SP inzet?

Mijn vrouw en ik denken er hetzelfde over en ze vindt het te gek dat ik wat kan betekenen voor de samenleving.

 

Zit politiek in je familie?

Actief politiek bedrijven zit niet in onze familie. Politiek werd wel veel besproken in ons gezin. Mijn vader is een CDA-man en mijn moeder stemt PvdA, dat gaf genoeg stof tot discussie thuis.
Solidariteit  is voor ons heel belangrijk en dat willen wij onze kinderen meegeven.

 

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Ik heb eerst altijd PvdA gestemd maar herkende mijzelf niet meer in die partij. De standpunten van de SP spraken mij zo aan dat ik lid ben geworden.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

De Chinese man met zijn boodschappentasje die in juni 1988 op het Tiananmenplein in Peking tijdens de studentenopstanden in zijn eentje de legertanks probeerde tegen te houden.

Nelson Mandela is ook een voorbeeld voor mij. Ik heb veel respect voor mensen die tegen de gevestigde orde in stelling durven te nemen met gevaar voor eigen leven.
Ik geloofde in Barack Obama en hoopte zo dat hij als president van de VS de kans kon krijgen om het verschil te maken, en meer had kunnen laten zien.

 

U bent hier