h

Themabijeenkomsten en cursussen


Binnen de SP afdeling Venlo organiseren we regelmatig scholingen over allerlei thema’s. Het zijn interessante avonden met de nodige discussie maar vooral in een gezellige sfeer, er mag immers ook gelachen worden.

Regelmatig worden de scholingsavonden opgeluisterd door deskundigen, specialisten of bijvoorbeeld Tweede Kamerleden.

We hebben al eens avonden georganiseerd over de zorg, economie, sociale voorzieningen, bezuinigingen, democratisering, samenleving, integratie, oorlog en vrede, Europese eenwording, kunst en (volks)cultuur, noem maar op. Het kan gaan over landelijke onderwerpen maar ook over zaken die juist lokaal of regionaal spelen.

 

In 2016 werd elke maand een onderdeel uit ons beginselprogramma Heel de Mens besproken. Aan de hand van stellingen, discussie, een heuse quiz en humor kwamen diverse thema's ter sprake. In 2017 trokken we dit door in de Kerngroep waar actuele thema's worden besproken.

En ook meer recent, in 2021 en 2022, werden diverse cursusavonden en themabijeenkomsten georganiseerd. In 2023 werd gestart met het actualiseren en bediscussiëren van ons beginselprogramma (Heel de mens) en ook willen we weer de politieke basisvorming gaan geven.

De volgende scholing is dus alweer in de maak.


Op verzoek start weer de cursus 'politieke basisvorming'. Voor nieuwe(re) leden een goede kennismaking met de SP maar ook voor mensen die meer willen weten over de geschiedenis, standpunten, ideologie en werkwijze van de SP en het verschil met andere partijen, opbouw en organisatie van onze partij, activisme en de afdeling.

In drie avonden komt aan de orde wat socialisme nu eigenlijk in houdt, wat activisme is, wat is ideologie en hoe dit te gebruiken, hoe krijg je invloed en hoe de heersende macht te doorbreken, hoe is de SP ontstaan en gegroeid tot wat ze nu is, wat is het doel en de missie van de partij? Het antwoord op deze en andere vragen krijgt men tijdens de cursus.

Altijd meer willen weten over de SP en de politiek, wat het is en hoe het werkt? Houd de agenda in de gaten voor datum, tijd, locatie en meld je aan.


Contactpersoon is Stefan Hugues.

Vragen of meer informatie? Mobiel: 06- 52350717 of per e-mail: hugues@home.nl

U bent hier