h

Nieuws uit 2017

22 december 2017

Vragen over nieuwe ontwikkelingen ‘Fort van Venlo’

Opnieuw onduidelijkheid over het Kazerneterrein nu een investeerder zich heeft teruggetrokken en z’n aandelen slijt aan een onbekende ‘suikeroom’ die het “wel een mooi plan” vindt om in te investeren maar ook nog “op de achtergrond” wil blijven. Een rare bedoening, waarom die hocus-pocus? Raadsvragen dus want we willen weten welke gevolgen deze aandelenoverdracht heeft en of dit überhaupt kan. Maar ook wie de nieuwe investeerder is en waarom er zoveel geheimzinnigheid nodig is.

Lees verder
21 december 2017

Venlo krijgt een Gemeentelijke Ombudsman!

Na bijna 3 jaar voorbereiding, onderzoeken en lobbyen werd op 20 december dan eindelijk het plan voor het instellen van een Gemeentelijke Ombudsman in de gemeenteraad besproken. Dit initiatiefvoorstel van VVD en SP werd breed omarmd en in stemming aangenomen. Daar kunnen we trots op zijn ook omdat deze ombudsman als bruggenbouwer bijdraagt aan het verbeteren van het vertrouwen en mensen laagdrempelig met hun klachten terecht kunnen bij deze onafhankelijke waakhond.

Lees verder
21 december 2017

Uitvoering begroting stelt teleur

Op woensdag 20 december moest de gemeenteraad opnieuw debatteren over de gemeentelijke begroting. Die werd begin november al vastgesteld maar deze maand werd pas duidelijkheid hoe het financiële tekort in de zorg op te lossen. En dus moest de begroting daarop aangepast worden. Dit ging niet zonder slag of stoot.

Lees verder
20 december 2017

En nu aan de slag met Q4

Op 20 december werd in de Raad gesproken over hoe nu verder met woningbouw in de wijk Q4 en Maaswaard. Na alle ophef afgelopen jaren en een zeer kritisch onderzoeksrapport dat eind oktober nog het vertrouwen in de wethouder deed opzeggen, was ook nu weer de SP kritisch maar kwam ook met alternatieven en kreeg daarop enkel toezeggingen. Daarmee kon de SP instemmen en kunnen de woningbouwplannen eindelijk vooruit.

Lees verder
20 december 2017

Garanties voor sociale huurwoningen IJsvogelstraat

Eind november staakten de stemmen nog, maar eind december werd het raadsvoorstel alsnog aangenomen, plus een motie voor de zekerheid die gemaakte toezeggingen met de woningcorporatie ook voor de gemeente doet gelden. Het plan voor nieuwe woningen op de oude plek van de basisschool in Venlo-Zuid kan van start nu we de garantie hebben dat er overlegd wordt met de bewoners over de herontwikkeling van de wijk. Lees verder
20 december 2017

Onderzoek parkeren toont wederom falen College

In 2016 sloot de gemeente twee parkeergarages, Arsenaal en de Roermondsepoort, vanwege de slechte bouwkundige staat. Dit kwam voor velen als een verrassing. Het riep de vraag op of deze sluiting niet eerder voorzien had kunnen worden. In april 2017 werd de rekenkamer verzocht onderzoek te doen naar de sluiting van de garages. De conclusies zijn niet mals, de reactie van de SP evenmin.

Lees verder

Pagina's

U bent hier