h

Nieuws uit 2009

24 december 2009

Fijne feestdagen en een sociaal 2010

kerstwens SP Venlo De periode rond de feestdagen wordt door veel mensen teruggeblikt en vooruit gekeken. Wat hebben we aan prestaties neergezet, wat deden we fout en wat ging goed? Maar ook de spanning naar het nieuwe jaar toe, wat zal dat brengen, wat zullen de successen zijn en wat de fouten? De SP zal ook in het nieuwe jaar alert en kritisch zijn, buiten de raad zoals u van ons gewend bent maar vanaf januari ook in het stadhuis.

Lees verder
21 december 2009

Zorgen megastallen ook voor megaziektegevallen?

Foto: AutoCCD
 Gekke koeienziekte, mond- en klauwzeer, varkenspest, vogelgriep, blauwtong, het geel, sars, vogelpest, varkensgriep en dan nu Q-koorts. En dat allemaal binnen vijftien jaar, een gemiddelde boer zou radeloos worden, de angst onder de bevolking zit er dik in. Waarom is de (pluim)veestapel zo vatbaar voor deze ziektes? Ligt het aan de bio-industrie? Lees verder
16 december 2009

Lachen, als een boer met kiespijn dan

Het goede nieuws kon niet op deze dagen, midden in de ellende van een economische en financiële crisis door hebzucht, zou je bijna denken dat kerstmis twee weken te vroeg kwam. Weer werd er een pand gepresenteerd voor de Floriade, er komt anderhalf miljoen steun vanuit de provincie voor Nedinsco en de Tegelse Chantal Janzen krijgt een wassen beeld.

Lees verder
15 december 2009

Een compromis van vlees noch vis

coalitie De titel van het coalitieakkoord is “Doorpakken en meedoen”, klinkt mooi maar eenmaal gelezen lijkt het akkoord nadrukkelijk een samengaan van VVD en CDA waarin de PvdA “dankjewel” mag zeggen dat ze mag 'meedoen', het is de VVD die zal 'doorpakken' met allerlei asociale maatregelen al worden die in het akkoord erg mooi verpakt en verbloemd.

Lees verder
13 december 2009

Juist die onderste steen moet nu boven

logo Wel.kom De SP Venlo gaf het al eerder aan en doet het nu weer. In 2009 leed welzijnskoepel Wel.kom een verlies van anderhalf miljoen euro. De gemeente moet ingrijpen en de in Venlo aanwezige onderdelen per direct overnemen. In plaats hiervan kreeg Wel.kom 1,1 miljoen om het 'grootste gat' te dichten en staan vele banen op de tocht.

Lees verder
12 december 2009

Busje komt zo, of toch niet?

bus_veolia_station De zegeningen van de vrije markt zullen we het maar noemen, het nieuwe openbare vervoer in Limburg. Maar na al die tijd maakt Veolia nog geen winst en is bezuinigen het eerste woord wat op de lippen ligt van de managers. Beter werd het er niet op, ik mocht het zelf ervaren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier