h

Nieuws uit 2005

20 december 2005

Venlose SP’ers aanwezig bij opening SP-kiosk Horst

Op bezoek bij de Horster buren

Lees verder
18 december 2005

SP blij met motie onderzoek luchtkwaliteit varianten A74

SP blij met de aaname van de motie.
Einde Snelweg
Maandag 12 december diende D66 Tweede-Kamerlid Boris Van der Ham tijdens de behandeling van het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT) een motie in die verkeersminister Peijs oproept de effecten op de luchtkwaliteit met de aanleg van de A74 te meten. Hierbij gaat zowel om het voorkeurstracé de zogenaamde Plateauvariant, als de Klagenfürtvariant. Deze motie behaalde gisteren een meerderheid in de Tweede-Kamer. Alleen CDA en VVD stemden tegen.

Lees verder
5 december 2005

SP-lid Erik Manders kandidaat voorzitter FNV-Jongerennetwerk

Het FNV-Jongerennetwerk is voor ieder FNV-lid onder de 35 jaar.

Erik Manders

Mijn naam is Erik Manders. Ik ben 20 jaar oud en woonachtig in Venlo. Ik ben jong én maatschappelijk betrokken. Als het nodig is kan ík mijn mannetje wel staan. Voor veel jongeren geldt dit helaas niet. Kritiek op mistanden of slechte arbeidssituaties worden vaak achterwege gelaten uit angst ontslagen te worden of simpelweg, omdat veel jongeren niet weten waar ze recht op hebben. Dit zorgt voor uitzichtloze situaties, conflicten en onnodige ongelukken. Een jonge werknemer hoort goed in z’n vel te zitten. Hij of zij is ten slotte een “groentje” op de arbeidsmarkt en kent zodoende de weg nog niet. Dat moet veranderen. De vakbond kan hier een belangrijke rol in spelen.

Lees verder
5 december 2005

SP nodigt geïnteresseerden uit mee te reizen naar Tweede-Kamerbehandeling A74

Tweede-Kamer bespreekt perikelen rondom snelwegcombinatie A73/A74

Maandag 12 december zal de Tweede-Kamer weer discussiëren over de mogelijke aanleg van de grensoverschrijdende snelweg A74 in Venlo. De SP afdeling Venlo nodigt daarom bezwaarmakers en andere geïnteresseerden uit om met haar mee te reizen naar de jaarlijkse behandeling van het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT) van de Tweede-Kamer in Den Haag.

Lees verder
26 oktober 2005

Bewoners en SP halen bezwaarschriften op tegen snelweg

Onderzoek toonde aan dat de wettelijk normen voor luchtkwaliteit overschreden zullen worden

Aankomende vrijdagavond geven Blerickse en Tegelse bewoners samen met de SP afdeling Venlo op de markt in Blerick het startschot voor het ophalen van bezwaarschriften tegen de aanleg van wegvak C2. Dit stukje snelweg wil de Minister van Verkeer en Waterstaat aanleggen tussen de Zuiderbrug en de A73 tunnelbak in Tegelen. Het stukje snelweg moet aangelegd worden, omdat de Minister nog steeds geen definitief besluit heeft genomen over het tracé voor de A74 waardoor de aansluiting met de A73 in 2008 in gevaar komt.

Lees verder
15 september 2005

SP roept alle betrokkenen van de wijk Q4 op voor spoedbijeenkomst

Uitnodiging “ Q4 Groeivergadering”

Steeds meer wordt duidelijk dat huren die gevraagd worden voor panden in Q4 het ontwikkelingsproces van Q4 tot een culturele broedplaats in de weg staan. Dit struikelblok moet overwonnen worden. Daarom roepen we alle geïnteresseerden rond Q4 op om samen de krachten te bundelen tijdens een spoedbijeenkomst dinsdag 20 september om 20:00 in Hotel American.

Lees verder

Pagina's

U bent hier