h

Nieuws uit 2014

20 december 2014

De SP deelt uit

Vanwege de feestdagen én de vele bezuinigingen die de mensen dit jaar op hun dak kregen trakteerden we het winkelend publiek afgelopen dagen op een smakelijk presentje. We werden overal met enthousiasme ontvangen, erg leuk.

Lees verder
18 december 2014

Waarom SP niet instemde met bezuinigingen op sport

voetbal op achtergrond, hand met geldbiljetten op voorgrondWoensdag werd in de gemeenteraad gesproken over de bezuinigingen op de sport vanaf 2015.  Besloten is om de korting deels te verlichten en deels te verschuiven maar de grote hap blijft overeind. Garanties dat dit niet de clubs gaat raken werden niet gegeven, eerdere toezeggingen gingen gemakkelijk van tafel, de raad accepteert dat allemaal, de SP niet.

Lees verder
9 december 2014

Woonwenz belooft verbetering op Koninginnesingel

ROOD is de afgelopen weken bezig geweest met een onderzoek naar de leefbaarheid onder de studentenwoningen op de Koninginnesingel te Venlo. Uit dit onderzoek zijn verschillende misstanden naar boven gekomen. Woonwenz heeft inmiddels toegezegd de situatie te verbeteren.

Lees verder
8 december 2014

Wrange keuzes door cultuurbeleid

Vandaag werd bekend dat het Kunstencentrum Venlo in een reorganisatie al haar muziekdocenten ontslaat en management en gebouwen zal behouden. Daarnaast maakte de provincie bekend dat er meer cultuurgeld naar Noord-Limburg moet. Kan het ene het andere redden? Dat hebben we vandaag het gemeentebestuur voorgelegd.

Lees verder
1 december 2014

Aanpak leegstand

De gemeente kan nu bij leegstand pandeigenaren alleen vriendelijk vragen de puin op te ruimen, meer niet. Recente voorbeelden tonen aan dat het tijd wordt dat de gemeente handvatten krijgt om eens echt de leegstand en verpaupering aan te pakken. De SP heeft hierover vandaag raadsvragen gesteld en meteen enkele ideeën aangedragen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier