h

Nieuws uit 2011

24 december 2011

Fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar

kerstwens SP Venlo algemeen Rond deze feestdagen is vaak het moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat het nieuwe jaar in petto zal hebben. We hopen allemaal het beste, voor onszelf en voor onze dierbaren. Maar laten we ook niet de mensen vergeten die juist onze steun nodig hebben. Wat de SP betreft was 2011 een druk, maar zeker ook een succesvol jaar.

Lees verder
24 december 2011

Wordt de koek eerlijk verdeeld?

Kerstactie2 2024-12-2011 Afgelopen twee dagen was de SP weer in het winkelcentrum te vinden. Ditmaal om aan het winkelend publiek kerstkransjes en kerstkoekjes uit te delen en daarnaast iedereen fijne feestdagen te wensen. Een ludieke actie met een serieuze ondertoon.

Lees verder
23 december 2011

Transparantie en salarisnorm Floriade?

floriade_gebouw_avond_logo Het is onduidelijk hoeveel de Floriade gaat kosten, het overzicht ontbreekt. De SP is verrast en verbaasd dat jaarrekeningen en jaarverslagen niet openbaar zijn, en de gemeenteraad deze niet kan controleren. Daarnaast maken we ons zorgen over de hoge personeelskosten met daarin belachelijk hoge uitgaven en bonussen. Om die reden wil de SP transparantie en helderheid over de geldstromen, en heeft daar vandaag vragen over gesteld aan B&W.

Lees verder
15 december 2011

Venlo lift mee op onderzoek naar stapeleffect bezuinigingen

Stop_de_stapeling Woensdag besprak de gemeenteraad de aanscherping van de gemeentelijke bijstandswet, wat nodig is vanwege een landelijke wetswijziging. Vooral door landelijke bezuinigingen wordt de lokale bijstand stevig versoberd. Toch wist de SP een toezegging los te krijgen.

Lees verder
12 december 2011

Terechte werkonderbreking Sulzer Eldim Lomm uit onvrede onderhandelingen

12-12-2011 actie Sulzer Eldim 2 Op 24 november bood het personeel de directie nog honderden handtekeningen aan tegen de uitplaatsing van afdelingen naar Hongarije en daarmee 70-100 banen die op het spel staan. Die petities zijn vanmiddag ook aangeboden aan de delegatie die morgen naar Zwitserland gaat om met het moederbedrijf te spreken over de dreigende ontslagen. Uit protest over de gang van zaken zijn vandaag 200 werknemers spontaan het bedrijf uitgelopen. Vakbonden en SP steunen de acties.

Lees verder

Pagina's

U bent hier