h

Nieuws uit 2013

23 december 2013

Fijne feestdagen en de beste wensen

kerstwens Rond de feestdagen is het moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat het nieuwe jaar in petto zal hebben. We hopen allemaal het beste, voor onszelf en voor onze dierbaren. Maar laten we ook niet de mensen vergeten die juist onze steun nodig hebben.

Lees verder
22 december 2013

De SP deelt uit, iets fijns voor iedereen!

kerstactie 21-12-2013, 03 Al jaren horen we dat 'na het zuur het zoet komt', maar wanneer? De malaise en bezuinigingen gaan maar door en treffen velen hard in de beurs. In de gedachte van de feestdagen zette de SP dit weekend het winkelend publiek in het zonnetje met een traktatie.

Lees verder
20 december 2013

Tekortgeschoten bij Floriade

kantoor Floriade
 Vorige week voerde de raad een debat over de Floriade en de gevolgen van het bestuurlijk gedrocht dat de politiek had gemaakt als het ging om het op afstand zetten van het bedrijf Floriade. De gevolgen zijn helder, miljoenenverlies dat gedekt moet worden door de diverse gemeenten. Woensdag viel het finale besluit. De wethouder had veel uit te leggen en kreeg forse kritiek. Lees verder
20 december 2013

Mikwe: Beschadigde wethouder diep door het stof

 Het was al donderdag, ver na middernacht toen de gemeenteraad zich boog over het mikwe-dossier. De Rekenkamer had gehakt gemaakt van het vermeende joodse badhuis en de archeologische procedure, de stadsarcheoloog kreeg de wind van voren, de wethouder wenste geen verantwoording te nemen. Gisteren draaide het ineens om, een verhit debat bleef uit, het liep met een sisser af.

Lees verder
19 december 2013

Wat voegt een islamitische school toe?

islamitischeschool Gisteravond werd in de gemeenteraad nogmaals het Plan van Scholen tot 2015 besproken. Dat moest omdat het plan in juni ter beoordeling naar de minister werd gestuurd. Die vond het geen probleem dat er een nieuwe school bij zou komen. Echter niet zomaar een school, een basisschool met een islamitische grondslag. Dit zorgde voor een tenenkrommend debat, argumenten werden er met de haren bijgesleept, enkel om de eigen achterban te plezieren.

Lees verder
14 december 2013

Via welke verbinding blijft Venlo intercitystation?

trein_venlo Intercity Venlo blijft tot 2016 rijden tot aan Eindhoven, maar waar ze daarna heen gaat is nog niet duidelijk. Een en ander zou je kunnen opmaken uit de beantwoording door het college van vragen van de VVD-Venlo, die net als de SP zich zorgen maakt over de spoorlijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier