h

Nieuws uit 2010

31 december 2010

Een terugblik op het eerste jaar in de Venlose gemeenteraad

stadhuis Dagblad de Limburger keek laatst terug op de gemeentepolitiek in Venlo in 2010. De SP kwam daaruit naar voren als een partij die in actie komt als zaken niet kloppen. Met wisselend succes, stelde de krant, verwijzend naar het zwembad Nieuw Steyl en de Stadswinkels. Maar hoe kijken beide SP'ers terug op hun eerste jaar in de raad?

Lees verder
30 december 2010

In memoriam Mariet Verberkt

Mariet Verberkt Vanochtend is stadshistorica Mariet Verberkt op 75 jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. We zullen haar steun en inzet voor een socialer en bewuster Venlo missen.

Lees verder
30 december 2010

Onduidelijkheid over proef met meer koopzondagen zorgt voor veel vragen

koopzondag Sinds 2009 loopt er een proef waarbij op meer zondagen de winkels open mogen zijn. Echter geldt deze proef niet voor supermarkten, tuincentra en winkeliers in Arcen en Velden. De Maasboulevardondernemers hebben lak aan de proef. Intussen merken de winkeliers in de overige stadsdelen dat het niet goed gaat. Winkeliers in Blerick spreken zelfs van een vertrouwensbreuk met de wethouder. Voor de SP reden om B&W hierover aan de tand te voelen.

Lees verder
24 december 2010

Het is beter een kaars te ontsteken dan de duisternis te vervloeken

kerstwens SP In de tijd van Kerst en Nieuwjaar staan we allemaal even stil bij wat het afgelopen jaar gebracht heeft en de ongewisheid die elk nieuw jaar met zich meebrengt. We hopen allemaal het beste, voor onszelf, voor onze kinderen, voor onze familie en vrienden, voor álle mensen.

Lees verder
20 december 2010

Wietpassen houden geen kogels tegen

wietpas Na de verschrikkelijke golf van geweld in oost-Brabant, waarbij een burgemeester moest onderduiken en een machinegeweer is leeggeschoten op een woning, schreeuwt de politiek in Den Haag om harde actie. Er moet een pas komen om de verkoop van wiet te regulieren. Invoeren van de wietpas is echter geen oplossing voor de problemen rond softdrugs.

Lees verder
18 december 2010

Emile Roemer in Glazen Huis Venlo

18-12-2010 Glazen Huis Emile Roemer 1 Emile Roemer was vanmorgen te gast in de glazen radiostudio van Omroep Venlo. Niet alleen presenteerde hij mee, ook riep hij mensen op te doneren voor het goede doel van deze actie, de M.A. Run, en nam hij daarvoor zelf ook een dikke cheque mee.

Lees verder

Pagina's

U bent hier