h

Nieuws uit 2016

24 december 2016

Een traktatie voor iedereen

In de gedachte van de feestdagen zette de SP afgelopen dagen winkelende mensen in het zonnetje met een symbolische traktatie door het uitdelen van kerstkoekjes, chocolaatjes en kerstkransjes.

Lees verder
22 december 2016

De zorg blijft een punt van zorg

In december besprak de gemeenteraad het voorstel over de evaluatie eigen bijdrage in de WMO en de stapeling van zorgkosten. Een technisch stuk voor een complexe situatie. De SP was dan ook kritisch bij de wijze waarop de papieren werkelijkheid botst met de realiteit van alledag.

Lees verder
21 december 2016

Parkeertarieven op de schop

Vanavond werd in de gemeenteraad opnieuw gesproken over het parkeerbeleid. Alles rondom parkeren in Venlo is verworden tot een behoorlijke soap, zeker met het gedoe rondom de parkeergarages. Nu stonden de tarieven ter discussie maar het ene heeft altijd met het andere te maken.

Lees verder
30 november 2016

Onderzoek naar dossier Q4 komt er!

In haar vergadering van 30 november koos de gemeenteraad unaniem voor de aanpak en reikwijdte van de onderzoekscommissie, naar de financiële en bestuurlijke handel en wandel in de beladen wijk Q4 vanaf 2001. Zo krijgt de SP haar zin en kan een verdiepend raadsonderzoek van start.

Lees verder
14 november 2016

Snel financiering Vierpaardjes regelen

Het Rijk zegt geld toe om de ondertunneling van de Vierpaardjes gerealiseerd te krijgen maar dan moet de gemeente zelf ook fors bijdragen. Dat geld is echter niet meer gereserveerd. In een gezamenlijke brief vragen VVD, SP, PvdA en CDA aan het gemeentebestuur om snel de financiering te regelen.

Lees verder
11 november 2016

Stilleggen OK en Poli toont falen markt

De ziekenhuizen in Venlo en Venray gaan operaties en bezoeken aan de polikliniek uitstellen omdat de zorgverzekeraars stellen dat het 'plafond' zou zijn bereikt. Blijft de zorg nu nog gegarandeerd in de regio? Die en andere vragen stelden we vandaag aan B&W plus de oproep om te ageren tegen zulke uitwassen van marktwerking in de zorg.

Lees verder

Pagina's

U bent hier