h

De SP deelt uit, iets fijns voor iedereen!

22 december 2013

De SP deelt uit, iets fijns voor iedereen!

kerstactie 21-12-2013, 03 Al jaren horen we dat 'na het zuur het zoet komt', maar wanneer? De malaise en bezuinigingen gaan maar door en treffen velen hard in de beurs. In de gedachte van de feestdagen zette de SP dit weekend het winkelend publiek in het zonnetje met een traktatie.

We stonden dit weekend in diverse stadsdelen en werden overal met enthousiasme ontvangen. Hartstikke leuk. Uiteraard waren er ook wel enkele zuurpruimen die niets van de SP moesten hebben, zelfs geen chocolaatje, we wensten ze evengoed fijne feestdagen, net als ieder ander.

In Belfeld stonden we met onze kraam, die flink de aandacht trok. De tomaat is vanouds de mascotte van de SP maar in Belfeld was daar ineens een nieuwe mascotte. Ook ons raadslid Alexander Vervoort hielp mee en had zijn hond meegenomen. De puppy kreeg meteen een SP-hesje aangemeten en genoot zichtbaar van alle aandacht.

kerstactie 21-12-2013, 01

De mensen konden onze traktatie waarderen en tevens knoopten we zo goede gesprekken aan. Veel geklaag over de bezuinigingen maar ook vragen over het gedoe in de gemeente over de debacles rondom de Floriade en vermeende mikwe.

In Blerick was het guur weer, de harde wind liet onze vlag weliswaar mooi strak wapperen maar de mensen gingen vooral voor de snelle boodschappen. Toch ook daar veel mensen gesproken en blij gemaakt met een lekkernij voor de feestdagen.

kerstactie 21-12-2013, 02

Een scholiere sprak ons indringend aan. Ze zit in 6 VWO en maakt zich grote zorgen over haar toekomstige studie. Ze wist nog niet precies wat ze wilde gaan studeren en was bang om een verkeerde studiekeuze te maken omdat ze dan studiefinanciering zou verliezen en dus de studie niet meer kon betalen. Kopzorgen die je een 17-jarige niet toewenst.
De realiteit is echter hard; een Kamermeerderheid heeft ingestemd dat ze moeilijk van studie zal kunnen wisselen en met een flinke studieschuld blijft zitten.

kerstboom Naast de chocokransjes vonden ook onze welbekende sponsjes weer gretig aftrek. We wilden ze eigenlijk niet uitdelen maar op speciaal verzoek ze verstrekt aan degene die ze wilde hebben. En dat waren er veel. Leuk te zien dat deze gadget nog steeds een gewild artikel is.

In de gesprekken die we hadden sloeg met regelmaat de toon om van pessimistisch naar toch een beetje hoopvol dat er in ieder geval een SP is die naar de mensen luistert en zaken voor elkaar krijgt die voor iedereen goed zijn.

kerstactie 21-12-2013, 04

Mensen zijn het beu. De misère, veel zorgen en problemen, toenemende ontslagen en oplopende werkloosheid, enorme en tevens onnodige bezuinigingen. We delen die zorgen, er zijn alternatieven zoals het nu investeren in werk.
We zijn dankbaar voor de mooie gesprekken en vinden het leuk dat onze traktatie bij de meeste mensen positief ontvangen werd.

kerstactie 21-12-2013, 05

Ook in het nieuwe jaar kunt u op de SP blijven vertrouwen, wij blijven doorvechten voor een beter Nederland.
We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig, gezond, strijdbaar en sociaal 2014!


Update 23-12-2013: We hadden groot ingekocht en derhalve waren van de actie dit weekend nog veel chocoladekransjes over. kerstactie 21-12-2013, 06 Hiermee zijn we maandag naar Verzorgingshuis Meeuwbeemd in Venlo gegaan om ook onze ouderen een heerlijke traktatie te bezorgen en hen tevens fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar te wensen. Onze komst, en de traktatie, werd zeer gewaardeerd en dat doet ons ook weer goed.


 

 

Doe mee en steun de SP. Nu is de tijd. Sluit je aan.

 

U bent hier