h

Haagse bluf en A74: ze kunnen 't niet alleen

10 november 2009

Haagse bluf en A74: ze kunnen 't niet alleen

geensnelweg De afgelopen tijd is Venlo overspoeld door politieke kopstukken die een kijkje kwamen nemen, iets probeerden uit te leggen of gewoon de lokale partijafdeling hielpen in hun campagne omdat ze het blijkbaar niet op eigen kracht kunnen of om het aanstaande verlies proberen te beperken. Bijna elke partij deed aan dit circus mee behalve de SP. Buiten de verkiezingen zijn er veel Kamerleden op werkbezoek geweest, in de campagne doen we het op eigen kracht!

    Column door Ton Heerschop, kandidaat-raadslid voor de SP

Het is verkiezingstijd en dus komen de dames en heren 'toppers' van politieke partijen afzakken naar Venlo om hun club te promoten. Niet dat Balkenende Brussel zal inruilen voor Venlo, of dat Bos ineens het licht ziet en toch maar eens een baan kiest die hij aan kan, raadslid in Venlo dus. En ook Pechtholt gaat niet van woonplaats veranderen. In Venlo zitten gewoon Jos, Hay en Frans in de raad, als ze gekozen worden tenminste. Wat moet je er nu van vinden?

De SP haalt buiten campagnetijd veel mensen naar de wijken toe. In de afgelopen jaren kwamen onze Kamerleden maar liefst 27 keer (!) naar Venlo, sommigen twee keer, eentje al drie keer en eentje zelfs al vier keer!
De SP-Kamerleden Agnes Kant, Jan Marijnissen, Harry van Bommel, Paulus Jansen (2x), Sadet Karabulut, Fons Luijben, Manja Smits, Paul Lempens (2x), Henk van Gerven (2x), Remi Poppe (3 x), Arda Gerkens, Emile Roemer (2x), Tiny Kox, en Jan de Wit (4 x x) en daarnaast ook nog Rene Roovers, Kartika Liotard, Hans van Heiningen en Jessica van Ruitenburg kwamen allemaal naar onze wijken en/of op werkbezoek.
Niet om de SP te promoten maar juist om er achter te komen wat er onder de mensen leeft en om informatie te halen voor hun werk in de Tweede Kamer.
De resultaten mogen er zijn! In de Tegelse wijk Op de Heide kwam subsidie vanuit de gemeente los door kritische vragen van Paulus Jansen, in Vastenavondkamp richtte Sadet Karabulut zo ongeveer in een half uur een bewonerscomité op wat binnen een jaar tijd een begrip is geworden, de A74 ligt er nog steeds niet, diverse zaken staan ineens op de 'politieke agenda', en zo kunnen we nog even door gaan...

bezoek Emile Roemer Dietmar Lugmayr liet in februari 2007 aan Emile Roemer zien en horen wat de A73 nu al teweeg brengt voor Molenbossenflatbewoners.

SP-Kamerlid Emile Roemer bezocht de stad om zich te verdiepen in de problemen rondom de Maaslijn en de A74; een dossier waarin alleen D’66 en SP een helder en duidelijk standpunt hadden. Hadden want inmiddels wordt landelijk het standpunt van D’66 wat vaag. Ruikend aan de mogelijkheden van weer een regeringsdeelname lijkt de partij vooral het CDA tevreden te willen stellen. Het is natuurlijk koffiedik kijken maar CDA-minister Eurlings was niet voor niets in de regio om aan te kondigen dat de A74 er nog voor de Floriade komt. En omdat men vooral wil masseren richting de variant tussen Tegelen en Venlo praten we maar niet over de alternatieven.

De lokale politiek roept om het hardst om maatregelen voor beperking van de overlast voor de omwonenden. De PvdA voorop, de partij roept om het hardst dat de kaarten nu zo geschud zijn dat er geen andere optie meer over blijft. Een zoveelste versie van het doorlopende draaien van de partij of moeten we zeggen kiezersbedrog?
De SP laat de mensen in Venlo-zuid, (Hout)Blerick, Boekend en Tegelen niet in de steek. Als een foute keuze een optie wordt moet je namelijk niet meegaan in de fout maar tegengas geven! Veranderingen zijn tenslotte nooit te danken geweest aan redelijke mensen die doorlopend water bij de wijn wilden doen, en tenslotte alleen nog water over hielden….

U bent hier