h

Actiecomité A74

Overzicht van alle activiteiten, nieuws items en documenten met betrekking tot de snelweg A74
25 januari 2014

Maatregelen Zuiderbrug

Deze week werd bekend dat er maatregelen worden genomen ten aanzien van de geluidshinder aan de Zuiderbrug. Na jarenlange overlast is dat hoopgevend maar we zitten nog met veel vragen. Lees verder
13 december 2013

De A75 die komt er dus, ooit

A75 Op 25 oktober verscheen ineens een bericht waarin de A75 werd aangekondigd. Opmerkelijk want B&W deed tot nu erg krampachtig over nieuwe wegen in Venlo. We stelden er meteen raadsvragen over. De antwoorden kregen we vandaag en zijn vooraf uitwijkend en van een hoog ‘dat zien we dan wel' gehalte. Maar de A75 lijkt toch echt op de planning te staan.

Lees verder
25 oktober 2013

Aanleg A75 als “ambitie” op komst maar waar en wanneer?

A75 Vandaag verscheen ineens een bericht waarin de A75 werd aangekondigd. Die nieuwe snelweg moet de rondweg om Venlo compleet maken. Aanleg van de A74 was al omstreden, zeker de oostelijke variant via de Klagenfurtlaan, maar nu lijkt die er toch te komen als A75. De SP-fractie heeft meteen om opheldering gevraagd.

Lees verder
27 september 2013

Nu ineens wel aanvullende maatregelen overlast A73/A74?

A73-A74_Meulenveld Aanstaande woensdag (2 oktober), bij aanvang van de beeldvormende raadsvergadering, stelt de SP-fractie mondelinge raadsvragen aan het college van B&W over de verkeersoverlast van de A73/A74 en de niet nagekomen toezeggingen ter verbetering.

Lees verder
8 augustus 2012

Ineens aanvullende maatregelen A73/A74?

verkeerschaos_A2_file Venlo lijkt extra maatregelen te gaan nemen om geluidshinder rondom de A73 te voorkomen. Men verwacht namelijk een toename van overlast in de toekomst, vooral door de A74. Extra geluidsschermen en -wallen worden geplaatst en de huidige nu alweer vervangen. Deze tegenstrijdige berichten zijn voor de SP reden tot het stellen van raadsvragen.

Lees verder
10 februari 2012

Verbazing over verkeerproblemen en Fort

Blerick_fort_Sint_Michiel Afgelopen woensdag vroegen we de wethouder en de overige fracties in de Venlose gemeenteraad wat te doen met de te verwachten stagnatie van de A73 en A74 tijdens de Floriade. De SP wilde bezien of wellicht een alternatieve route via de Klagenfurtlaan mogelijk is, maar die optie bleek een brug te ver. Ook werd de studie naar de A75 ineens ontkracht. Een dag later bleek Fort St. Michiel toch nog gered. Twee dagen van uitersten.

Lees verder
27 april 2011

Veldslagen gewonnen toch de strijd verloren, bezwaren A74 verworpen

A74 De komst van snelweg A74 is definitief. Vanmorgen heeft de Raad van State, het hoogste rechtscollege in Nederland, in haar uitspraak alle bezwaren tegen de aanleg ongegrond verklaard. Daarmee komt een eind aan een jarenlange strijd tegen een snelweg dwars door woonwijken, extra verkeersproblemen en slechtere luchtkwaliteit. De strijd is zeker niet voor niets geweest want de overheid weet mondige burgers tegenover zich en dient hier voortaan rekening mee te houden, en te voldoen aan vele regels, normen en eisen!

Lees verder
18 maart 2011

Achteraf gelijk krijgen: Zuiderbrug loopt vast, A75 via Klagenfurttracé op komst

A75 Woensdag 16 maart besprak de gemeenteraad de verkeersprojecten tot 2015 en bleek dat door de komst van de A74 veel toegangswegen potdicht zitten in de spits en dat er daardoor nu al gekeken wordt naar een nieuwe snelweg aan de oostkant van Venlo, de A75! De SP waarschuwde hier jaren geleden al voor...

Lees verder
1 maart 2011

Op onderzoek in de wijk Op de Heide

buurten De SP staat er om bekend met regelmaat een buurt te bezoeken om van de bewoners te horen wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo gingen we laatst op bezoek de wijk Op de Heide in Tegelen. Woningnood, leegstand, rotzooi, hangjeugd, en verkeersoverlast zorgen daar voor de onnodige kopzorgen.

Lees verder
13 augustus 2010

Boek A74 is nog lang niet dicht

A74 Afgelopen maandag tekenden de ministers het tracébesluit voor de aanleg van de A74 bij Venlo. Met de Floriade als breekijzer zijn de geesten rijp gemaakt voor een snelweg die normaliter nooit aangelegd had mogen worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier