h

Kamerlid Jan de Wit gaat met de ZO-krant in Belfeld bij de mensen langs voor een gesprek

23 oktober 2008

Kamerlid Jan de Wit gaat met de ZO-krant in Belfeld bij de mensen langs voor een gesprek

Zo-krant cover2De Socialistische Partij informeert via de ZO-krant 'ook buiten verkiezingstijd' een aantal keer per jaar wat er speelt in binnen- en buitenland. De krant wordt zo breed mogelijk huis-aan-huis verspreid door vele enthousiaste vrijwilligers met hulp van een Eerste of Tweede Kamerlid, Europarlementariër of Partijbestuurslid.

SP-Tweede Kamerlid Jan de Wit komt aanstaande vrijdag 24 oktober van 16.00-19.00 uur meehelpen om de SP-krant 'ZO' persoonlijk aan de mensen in een deel van Belfeld af te geven.
Hij is benieuwd hoe het in de buurt gaat, wat er beter kan en hoe de persoonlijke koopkracht zich ontwikkeld heeft. Hebben de mensen nu meer te besteden dan een paar jaar geleden?

Jan de WitJan de Wit: "Onze welvaart is de afgelopen jaren flink omhoog gegaan. Maar wordt die welvaart wel eerlijk verdeeld? Of is er sprake van (zelf)verrijking aan de top, en hebben de werknemers het nakijken? Mogen de lonen omhoog? Of mogen wel al blij zijn als de inflatie gecompenseerd wordt. We willen gewoon weten hoe het écht zit."


Politieke duizendpoot Jan de Wit (1945) was 25 jaar sociaal advocaat, daarna lid Eerste Kamer en sinds 1998 lid Tweede Kamer en woordvoerder Justitie en Vreemdelingenbeleid.

De ZO-krant is ook online te lezen en downloaden. In dit nummer van de ZO-krant o.a. aandacht voor de kabinetsplannen en de begroting, onze alternatieven en hoe wij die financieren, de koopkrachtbarometer: mensen in geldproblemen.


ZO "Voor een beter Nederland, 3e editie" najaar 2008
Download de complete ZO (PDF, 2.5 MB)
Buurtonderzoek SP

U bent hier