h

Tiny Kox: “Blijf met je tengels van de AOW af, 65 blijft 65!” (nieuws en fotoverslag)

7 oktober 2009

Tiny Kox: “Blijf met je tengels van de AOW af, 65 blijft 65!” (nieuws en fotoverslag)

65 blijft 65 De FNV voerde vandaag van 11.55 uur tot 13.00 uur - 65 minuten lang - actie om het kabinet duidelijk te maken dat het mogelijk moet blijven om met 65 jaar te stoppen met werken. SP-Eerste Kamerlid Tiny Kox kwam speciaal voor deze actie naar Venlo om de aanwezigen een hart onder riem te steken.

Tiny Kox Tiny Kox: “De SP is erg blij met de steun van de FNV, die haar rug wel recht heeft gehouden in het overleg met de Sociaal-Economische Raad. Graag reisde ik dan ook naar Venlo om aan de vakbondsleden, arbeiders, studenten en alle andere mensen onze steun te betuigen.”

Van veel kanten is duidelijk geworden dat onze aanwezigheid bij de acties gewaardeerd werd! Ondanks de regen waren er naar schatting ruim 30.000 mensen bij de acties aanwezig. Tiny Kox: "Heel veel dank voor jullie inzet! Het succes van de ‘opwarmacties’ vandaag is een goede voorbode voor de acties die nog gaan komen."
De SP was op 31 plaatsen vertegenwoordigt door afdelingen en er waren 21 Kamerleden in het land.

07-10-2009 FNV-actie 1 Op het grasveld aan de Karbinderstraat zag het zwart ...ehh... oranje en rood van de actievoerders en ontevreden mensen.

Net als de SP, maakt ook FNV Bondgenoten zich op voor een strijd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. Om te beginnen vandaag, op 7 oktober, toen velen voor 65 minuten het werk neerlegden. Als de korte actie geen zoden aan de dijk zet dan volgen in het uiterste geval protesten op het Malieveld in Den Haag of het Amsterdamse Museumplein.

07-10-2009 FNV-actie 2 Deze SP'ers voelden zich zichtbaar thuis op de manifestatie en hadden veel lol samen. V.l.n.r: SP-Eerste Kamerlid Tiny Kox (2e van links vooraan), kandidaat-raadsleden Petra Zegers-Kempers, Mie Peters en Els van Zon.

Tiny Kox: “Het verhogen van de AOW leeftijd is ongewenst, onzinnig en onnodig. Ongewenst omdat we niet leven om te werken maar werken om te leven. Onzinnig omdat 50-plussers nu al niet aan de bak komen en onnodig omdat berekeningen aantonen dat de AOW wel betaalbaar blijft. Wat de SP betreft blijft 65 gewoon 65.”

Vandaag waren in het hele land zogeheten 65-minuten-acties, die als doel hebben de vakbondsleden en overige werknemers te mobiliseren in het protest tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.
De demonstratie in Venlo vond plaats op het grasveld bij de Océ-fabriek aan de Karbinderstraat in Venlo. De actie startte om 11.55 uur en duurde tot 13.00 uur. De organisatie was in handen van FNV Bondgenoten.

07-10-2009 FNV-actie 3 De toespraken werden aandachtig en instemmend aangehoord.

Ruim 68% van de Nederlandse kiezers vindt de verhoging van de AOW-leeftijd een slecht idee. Veel mensen boven de 55 jaar komen nu al nauwelijks aan de bak. Van de werkgevers vindt maar 8% doorweken na 65 belangrijk. Twee jaar uitstel van de AOW betekent dat jongeren ruim €23.000 mislopen, want zij zijn degene die straks twee jaar langer moeten doorwerken. volkspetitie Veel mensen zijn van mening dat het kabinet de AOW-verhoging gebruikt als een ordinaire bezuiniging. Ruim 100 duizend mensen tekenden al de petitie tegen de verhoging naar 67 jaar.


Tiny Kox (1953, Tilburg) is fractievoorzitter voor de SP in de Eerste Kamer. Was partijsecretaris (1994-2003), hoofdredacteur ledenblad 'De Tribune' (1981-1994) en raadslid in Tilburg (1982 - 1999). Is lid Partijbestuur. In de senaat voorzitter commissie Justitie- en Binnenlandse Zaken in relatie tot de Europese Unie. Fractievoorzitter Verenigd Links in de Parlementaire Assemblee Raad van Europa; lid NAVO-assemblee.


Teken de volkspetitie op www.65blijft65.nl
26-8-2009: Succesvolle sfeermarkt in Arcen
31-7-2009: SP-Zomertournee: geslaagde tussenstop in Venlo tegen verhoging AOW-leeftijd

U bent hier