h

SP-Kamerlid Henk van Gerven brengt werkbezoek aan ziekenhuis Venlo

8 augustus 2007

SP-Kamerlid Henk van Gerven brengt werkbezoek aan ziekenhuis Venlo

Een stevige delegatie van de Socialistische Partij (SP) brengt aanstaande vrijdag een werkbezoek aan het VieCuri ziekenhuis in Venlo. Thema’s zijn onder andere veiligheid en kwaliteit in de zorg en de arbeidsomstandigheden in het ziekenhuis.

Henk van GervenTweede Kamerlid Henk van Gerven, woordvoerder ziekenhuiszorg namens de SP, bracht in de regio eerder een bezoek aan het St. Jans Gasthuis in Weert naar aanleiding van de fusieperikelen aldaar.

Tijdens zijn bezoek aan Venlo wordt hij vergezeld door het Limburgse SP-Tweede Kamerlid Paul Lempens, lid van Provinciale Staten Linda Haex en de afdelings- voorzitter van de SP in Venlo, Alexander Vervoort.

SP-politici brengen regelmatig werkbezoeken aan organisaties, bedrijven en instellingen om goed contact te houden met mensen die te maken hebben met de landelijke politiek.


Update 10 augustus: Vandaag was dus het werkbezoek, er werd ons verteld dat dit de eerste keer was dat er mensen uit de politiek het ziekenhuis kwamen bezoeken om eens een kijkje te nemen op de werkvloer en te praten met verpleegkundigen, leden van de ondernemingsraad, medisch specialisten, veiligheid&milieu, en de raad van bestuur.

Zelfs toen er een tijd terug zoveel ophef was over de verplaatsing van de huisartsenpost, was er vanuit de gemeenteraad geen enkel geluid te horen. Dit is op z'n minst opmerkelijk te noemen.

De SP is na vandaag meer duidelijk geworden over de verschillende aspecten van het ziekenhuis, haar personeel, beleid, en de zorg. Via deze weg willen we iedereen nogmaals bedanken die dit leerzame werkbezoek mogelijk hebben gemaakt.


Fotoverslag van het werkbezoek:
Werkbezoek VieCuri 1
Rondleiding in en om het ziekenhuis, hier bij de rouwkamers en nieuwe aanbouw.

Werkbezoek VieCuri 2
Veiligheidsdeskundige Ton Heerschop luistert aandachtig naar onze vragen.

Werkbezoek VieCuri 3
In gesprek met unithoofd Cardiologie Marjan: "Eerste harthulp verlicht veel werk."

Werkbezoek VieCuri 4
Hormoongerelateerd internist Robert van der Velden doet verslag over problemen die de specialisten onderkennen met zorgverzekeraars, het verrichtingen- en abonnementen- patiëntensysteem, het stijgende aantal diabetici, en het grote verschil in salaris.

Werkbezoek VieCuri 5
Carrie Titulaer en Bert Arts, bestuursleden van de Ondernemingsraad, maken zich zorgen over de structurele bezuinigingen, de efficiëncykorting die alleen nog mogelijk is via ontslagen, werkdruk, agressie, vele onnodige papierwerk en overdrachten die men vaker zelf doet, dure medicijnen kwestie, problemen met de Huisartsenpost. "Patiëntenopnamen is gebaseerd op geld en niet meer op aanbod op de vraag. Geld wordt de hoofdmoot, dat is de omgedraaide wereld!", aldus de O.R.


U bent hier