h

Kamerlid Jan de Wit gaat met de ZO-krant in Venlo-oost bij de mensen langs voor een gesprek

25 maart 2009

Kamerlid Jan de Wit gaat met de ZO-krant in Venlo-oost bij de mensen langs voor een gesprek

Zo-krant cover2 De Socialistische Partij informeert via de ZO-krant 'ook buiten verkiezingstijd' een aantal keer per jaar wat er speelt in binnen- en buitenland. De krant wordt zo breed mogelijk huis-aan-huis verspreid door vele enthousiaste vrijwilligers met hulp van een Eerste of Tweede Kamerlid, Europarlementariër of Partijbestuurslid.

SP-Tweede Kamerlid Jan de Wit komt aanstaande vrijdag 27 maart van 15.00-17.30 uur meehelpen om de SP-krant 'ZO' persoonlijk aan de mensen in een deel van Venlo-oost af te geven.
Hij is benieuwd hoe het in de buurt gaat, wat er beter kan en hoe de wijk zich ontwikkelt. Is er vooruitgang of verloederd de buurt nog meer?

Jan de Wit Jan de Wit: "Onze welvaart is de afgelopen jaren flink omhoog gegaan. Maar wordt die welvaart wel eerlijk verdeeld? Er is sprake van (zelf)verrijking aan de top en de werknemers hebben het nakijken! De SP wil graag zo snel mogelijk uit de economische crisis en dus zouden de lonen 'gewoon' moeten meestijgen (geld hebben en uitgeven bevordert de economie) in plaats van het salaris te 'bevriezen' zoals de regering nu wil; op die manier duurt de crisis onnodig langer!"

Verleden jaar oktober ging Jan de Wit ook al eens met de SP-afdeling de buurt in, toen in Belfeld. Voor een verslag klik hier.


Politieke duizendpoot Jan de Wit (1945) was 25 jaar sociaal advocaat, daarna lid Eerste Kamer en sinds 1998 lid Tweede Kamer en woordvoerder Justitie en Vreemdelingenbeleid.

De ZO-krant is ook online te lezen en downloaden. Enkele artikelen uit deze editie: ‘De crisis leert dat het socialer moet’ • Crisis en de economie • ‘ Het kabinet onderschat de crisis ’ • Ontwikkelingshulp: Goed of fout? • Essent verkopen? Ze zijn nuts! • Wandelen met Sharon Gesthuizen • Van zetel naar wieg: Emile Roemer


ZO "Voor een beter Nederland, 4e editie" voorjaar 2009
Download de complete ZO (PDF, 2.5 MB)
Buurtonderzoek SP

U bent hier