h

Columns en opinies


Regelmatige bijdragen aan deze website van uitgesproken leden voorzien van (politiek) commentaar op de samenleving in al haar facetten of een bijzondere eigen inhoud. Alle geschreven columns die ooit verschenen zijn hier terug te vinden.

4 januari 2019

Opinie: 'Aan alleen een ziekenhuisbed heb je niets.'

Al op dinsdag 2 januari kwam het bericht naar buiten dat de ziekenhuizen in Venlo en Venray geen bedden meer beschikbaar hebben. Volgens de woordvoerder van VieCuri kan het ziekenhuis met nieuwjaardag de toeloop niet aan. Dat is vreemd want de meeste ziekenhuizen sturen juist tijdens de feestdagen zo veel mogelijk patiënten naar huis. Niet alleen zodat een patiënt de feestdagen thuis kan doorbrengen maar ook omdat veel personeel een paar dagen vrij neemt.

Lees verder
12 september 2018

Klimaatrechtvaardigheid betekent ook een lagere energierekening

In spotjes op radio en tv werden we jarenlang gemaand vaker het licht uit te doen, korter te douchen en een dikke trui aan te trekken, zodat de thermostaat een graadje lager kon. Want een beter milieu begint bij jezelf. Sommigen stelden zelfs voor om voortaan te plassen tijdens het douchen. In werkelijkheid is dit niet eens een druppel op de gloeiende plaat. 

Lees verder
5 april 2018

Afbraak sociale werkvoorziening, een verloren generatie dreigt

Terwijl de sociale werkvoorziening in 2015 op slot is gegaan, worden er nauwelijks nieuwe werkplekken voor mensen met een beperking gecreëerd. Wat betekent dat voor deze mensen? Hoe gaat de gemeente Venlo ermee om? Lees verder
2 november 2017

Verdriet, woede en zorgen na zoveelste incident Blerick

Woensdag 1 november vond opnieuw een schietincident plaats in Blerick. De onrust in de wijk is overigens ook een punt van langere zorg. En dit stijgt boven politiek uit. Geen enkele partij wil dit soort dingen in de gemeente. Wel het signaal om nadrukkelijk door te pakken. Ook om mensen weer uitzicht te geven op een veilige en leefbare wijk. Er is veel werk aan de winkel wat dat betreft.

Lees verder
26 mei 2017

Politieke crisis, hoe nu verder?

De SP is de politiek ingegaan om zaken voor mensen te verbeteren. Nooit om mensen weg te sturen. Maar woensdagavond kon het niet anders. Een krachtig politiek signaal was nodig. Anders was het vertrouwen van de mensen in Venlo helemaal onderuit gegaan. Het resultaat van al het geblunder was een politiek bloedbad. Coalitiepartij stapt uit de coalitie en twee wethouders stappen op. Unieke avond in de politieke geschiedenis van Venlo, maar ook een onvermijdelijke. Een persoonlijke reflectie op deze avond met vooral de vraag hoe nu verder te gaan.

Lees verder
21 maart 2017

Klein verlies en tegelijkertijd flinke winst, een rare verkiezingsuitslag

Nu de stofwolken van de verkiezingen op 15 maart zijn opgetrokken en maandag de uitslag definitief duidelijk is geworden, kunnen we gaan overzien wat de gevolgen zijn. Ook van de campagne in Venlo. Conclusie is dat de SP weliswaar in de Tweede Kamer een zetel heeft ingeleverd maar procentueel winst heeft geboekt en meer kiezers wist te winnen. Een klein verlies met een gouden randje?

Lees verder
20 oktober 2016

Wanneer helpt gemeente ook de kleine ondernemer?

Foto: SP
Over de wijk Q4 is veel te doen maar zelfs bij het opknappen en opnieuw verhuren gaan er zaken niet zoals het hoort. Ondernemers zijn er de dupe van. Wanneer trekt de gemeente dit recht? De SP sprak met twee jonge creatieve ondernemers over de problemen met hun huurpand. Lees verder
19 september 2016

Q4: morele crisis of schoon schip?

Rondom de wijk Q4 broeit het. Zo hard dat er na meldingen van klokkenluiders en vragen van SP en GrL er een onderzoek werd ingesteld naar de gang van zaken de afgelopen jaren. Nu het onderzoek klaar is, is het maar de vraag hoe groot het lerend vermogen van de gemeente is.

Lees verder
4 april 2016

Oekraïneverdrag schadelijk voor Venlo

Op 6 april gaan we naar de stembus voor het referendum over het associatieakkoord tussen de EU en Oekraïne. Dit verdrag kent ook grote gevolgen voor Limburg maar beseffen we dat wel?

Lees verder
20 februari 2016

Meekijken met veiligheid in De Koel

Over het VVV-stadion is veel discussie maar hoe functioneert dat voetbalstadion eigenlijk? Tijdens een wedstrijd liep de SP mee met de veiligheidscoördinator van De Koel. Een werkbezoek om een goed beeld te krijgen van de veiligheidssituatie en de wijze waarop een wedstrijd wordt voorbereid en incidenten voorkomen. Lees verder

Pagina's

U bent hier