h

SP-lid Erik Manders kandidaat voorzitter FNV-Jongerennetwerk

5 december 2005

SP-lid Erik Manders kandidaat voorzitter FNV-Jongerennetwerk

Het FNV-Jongerennetwerk is voor ieder FNV-lid onder de 35 jaar.

Erik Manders

Mijn naam is Erik Manders. Ik ben 20 jaar oud en woonachtig in Venlo. Ik ben jong én maatschappelijk betrokken. Als het nodig is kan ík mijn mannetje wel staan. Voor veel jongeren geldt dit helaas niet. Kritiek op mistanden of slechte arbeidssituaties worden vaak achterwege gelaten uit angst ontslagen te worden of simpelweg, omdat veel jongeren niet weten waar ze recht op hebben. Dit zorgt voor uitzichtloze situaties, conflicten en onnodige ongelukken. Een jonge werknemer hoort goed in z’n vel te zitten. Hij of zij is ten slotte een “groentje” op de arbeidsmarkt en kent zodoende de weg nog niet. Dat moet veranderen. De vakbond kan hier een belangrijke rol in spelen.

Door jongeren op een creatieve manier te betrekken kan de vakbond groeien en een sterke vuist maken voor álle werkende jongeren. Hiervoor moet je niet in hokjes denken, maar ruimdenkend en vooral praktisch te werk gaan. Niet ouwehoeren, maar aanpakken en vooral duidelijk en eerlijk durven zijn over wat de vakbond voor iemand kan betekenen. Doormiddel van doelgerichte campagnes op scholen, bedrijven, verenigingen en het organiseren van aansprekende bijeenkomsten en manifestaties kunnen jongeren niet alleen binnen de vakbond groeien, maar ook op de arbeidsmarkt. Ik wil hier graag als bruggenbouwer een bijdrage aanleveren.

Ik ben creatief van geest en benader zaken vooral praktisch en resultaatgericht. Vrijwel dagelijks zet ik me als lokaal SP-bestuurslid in voor uiteenlopende maatschappelijke zaken. Door mijn werkzaamheden binnen die partij heb ik ook landelijk een breed netwerk op weten te bouwen. Diverse interne scholingen op het gebied van debat en media, maar vooral de media optredens zelf hebben mijn vaardigheden op dit terrein aanzienlijk versterkt. Mede dankzij mijn ervaring denk ik dat de functie als voorzitter van het FNV-jongerennetwerk op mijn lijf geschreven is!

Steun Erik!

FNV-leden tot 35 jaar kunnen stemmen op de site van het FNV-Jongerennetwerk

U bent hier