h

SP roept alle betrokkenen van de wijk Q4 op voor spoedbijeenkomst

15 september 2005

SP roept alle betrokkenen van de wijk Q4 op voor spoedbijeenkomst

Uitnodiging “ Q4 Groeivergadering”

Steeds meer wordt duidelijk dat huren die gevraagd worden voor panden in Q4 het ontwikkelingsproces van Q4 tot een culturele broedplaats in de weg staan. Dit struikelblok moet overwonnen worden. Daarom roepen we alle geïnteresseerden rond Q4 op om samen de krachten te bundelen tijdens een spoedbijeenkomst dinsdag 20 september om 20:00 in Hotel American.

Het is nu zo dat verschillende geïnteresseerden rond Q4 al hebben afgehaakt. Venlo zal zich moeten inspannen en prepareren interessante partijen aan te trekken. Een voorwaardenscheppend beleid is noodzaak en daar zijn we het ook allemaal over eens! (Partijen, B&W, Investeerders, Publiek)

Nu zijn we echter weer bij af. De huurprijzen die bekend zijn hebben een semi-commercieel karakter. Waar is nu die steun? Waar is nu dat voorwaardenscheppend beleid? Waar zijn die ‘lage’ huren gebleven? Waarom gaat het bij eerste stap die uitgevoerd moet worden in Q4 al direct mis? Laagdrempeligheid en een korte procedure zijn noodzakelijk om Q4 daadwerkelijk te transformeren naar een ‘Creatieve HotSpot’ van Venlo. Enkele forse en mogelijk risicovolle stappen zijn noodzakelijk. En als daar geen moed of overtuiging voor is dan is het beter dat Venlo nu stopt in plaats van allemaal zeer enthousiaste personen en partijen totaal te ontmoedigen met grote taal over mogelijkheden in Q4, waarna iedereen afhaakt vanwege prijs, procedure of plek.

Hierbij willen we er op aandringen om samen de krachten te bundelen om voor de Q4 wijk ‘zinvolle’ huurprijzen, processen en plannen te bedingen. We hopen dat we samen een flinke klankbordgroep kunnen vormen en gezamenlijk een oplossing kunnen vinden.

Wij hebben nog hoop voor Q4, laten we samen nu doorzetten om die ‘broedplaats’ op te zetten.

U bent hier