h

SP nodigt geïnteresseerden uit mee te reizen naar Tweede-Kamerbehandeling A74

5 december 2005

SP nodigt geïnteresseerden uit mee te reizen naar Tweede-Kamerbehandeling A74

Tweede-Kamer bespreekt perikelen rondom snelwegcombinatie A73/A74

Maandag 12 december zal de Tweede-Kamer weer discussiëren over de mogelijke aanleg van de grensoverschrijdende snelweg A74 in Venlo. De SP afdeling Venlo nodigt daarom bezwaarmakers en andere geïnteresseerden uit om met haar mee te reizen naar de jaarlijkse behandeling van het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT) van de Tweede-Kamer in Den Haag.

Sinds de discussie over een nieuwe internationale verbinding tussen het Nederlandse- en Duitse-wegennet enkele jaren geleden, is er nog steeds geen definitief besluit genomen over de aanleg van deze nieuwe Rijksweg. In 2001 koos de Venlose gemeenteraad met een krappe meerderheid voor de zuidelijke Plateau-variant tussen Venlo en Tegelen. Ook de toenmalige Minster van Verkeer en Waterstaat sprak in 2002 zijn voorkeur uit voor die variant. Onder leiding van de Stichting Geen Twee Snelwegen werden er in 2004 door de lokale bevolking echter meer dan 5600 bezwaarschriften tegen die variant ingediend. Inmiddels worden toekomstige vervoersaantallen op de snelwegcombinatie A73/A74 eindeloos naar boven afgerond, waardoor de gevolgen voor de luchtkwaliteit en de geluidshinder onduidelijk blijven. Hierdoor kan de huidige Minister nog steeds geen besluit nemen. Dit is voor verschillende Tweede-Kamerfracties aanleiding om de Minister maandag opnieuw om opheldering te vragen. De SP wil bewoners in staat stellen hierbij aanwezig te zijn.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal bekeken worden met welk vervoersmiddel (trein of bus) naar Den Haag gereisd zal worden. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 9 december door een email te sturen naar meenaardenhaag@hotmail.com of telefonisch contact op te nemen met SP-bestuurslid Erik Manders.

U bent hier