h

Nieuws, november 2013

28 november 2013

FNV en SP roepen op tot demonstratie op 30 november

logo_stopbezuinigingen Daarom de FNV organiseert op 30 november een grote demonstratie in Utrecht tegen het kabinetsbeleid. De SP-Venlo ondersteunt deze actie en roept mensen op mee te gaan naar deze demonstratie. Daarvoor wordt gratis busvervoer ingezet.

Lees verder
25 november 2013

Spoken verjagen met intercityactie

logo Ghostbusters Afgelopen week startte de SP met een petitie om voor Venlo de intercity te behouden. De actie maakte veel los; bestuurders buitelden over elkaar heen om te beweren dat Venlo intercitystation blijft maar harde toezeggingen bleven achterwege. Reizigers steunen massaal onze actie, aan vaagheden heeft men niets, men wil zekerheid. Veel dank voor die steun en mede daarom gaat de actie door, totdat we duidelijkheid hebben.

Lees verder
21 november 2013

De bittere nasleep van de Floriade

floriade_logo Na maanden onderzoek verschijnt vandaag het rapport over het miljoenenverlies op de Floriade, de tuinbouwtentoonstelling die van april tot oktober 2012 werd gehouden in Venlo. Het is een merkwaardig onderzoek geworden met open deuren en aanbevelingen voor een volgende keer, waar we dus eigenlijk weinig mee kunnen. Tegelijk geeft het rapport forse kritiek. De Floriade was mooi maar achteraf zijn de druiven vooral zuur.

Lees verder
17 november 2013

SP start petitie om intercitystation Venlo te behouden

NS_Veolia_perron De NS heeft het voornemen om per 2016 de intercityverbinding tussen Venlo en Eindhoven te laten vervallen. Als compensatie worden dan extra treinen ingezet tussen Eindhoven en Den Haag. Dit is een onzinnige, overbodige en onverantwoorde beslissing. De SP is daarom een handtekeningenactie gestart.

Lees verder
9 november 2013

Begroting was niet meer dan een voldongen feit

begroting De tweede dag, op 8 november, van de algemene politieke beschouwingen in Venlo kenmerkte zich vooral door het feit dat het verzamelamendement van de coalitiepartijen het gehele debat op slot gooide. De bijdragen van de SP richtten zich vooral op het binnenhalen van enkele moties om de kille koers nog enigszins bij te sturen.

Lees verder
7 november 2013

Begroting: Kansen grijpen!

geld-euro-op-zijn-kant De gemeenteraad in Venlo besprak vanavond de begroting voor de komende jaren. De wensen en proefballonnen vlogen over tafel. Ook kwamen de coalitiepartijen weer eens met 1 in beton gegoten gezamenlijk voorstel waar dus al een meerderheid voor is en dat de beschouwingen tot een toneelstuk maakt. Ondanks dat bracht de SP-fractie een kritisch en realistisch betoog en kwam ze met zes verbetervoorstellen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier