h

Fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar

24 december 2011

Fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar

kerstwens SP Venlo algemeen Rond deze feestdagen is vaak het moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat het nieuwe jaar in petto zal hebben. We hopen allemaal het beste, voor onszelf en voor onze dierbaren. Maar laten we ook niet de mensen vergeten die juist onze steun nodig hebben. Wat de SP betreft was 2011 een druk, maar zeker ook een succesvol jaar.

Wat was het een succes, de bijeenkomst op 10 december van 'Armoede werkt Niet' in Den Bosch. 6.500 mensen accepteerden niet dat zij mogelijk hun baan op de sociale werkplaats verliezen om vervolgens achter de geraniums te verdwijnen.

Maar ook schoonmakers en studenten, chauffeurs en muzikanten, mensen in het speciaal onderwijs en mensen met een persoonsgebonden budget; steeds meer burgers maken zich boos. emile_roemer Ik snap dat goed. Ook mijn nekharen staan recht overeind als ik hoor dat er opnieuw miljarden worden besteed om falende banken te redden terwijl hier nog harder wordt gesneden in de zorg, het onderwijs en de sociale zekerheid. Terecht dat we gezamenlijk de strijd aangaan.

2011 was wat de SP betreft een druk, maar zeker ook een succesvol jaar. We hebben laten zien dat de SP er toe doet. Met goede plannen maakten we duidelijk dat we ook op een sociale en menselijke manier uit de crisis kunnen komen, met bijvoorbeeld een plan voor de zorgpremies die eerlijker en socialer kunnen.
Dankzij de SP komt er ook eindelijk een aanpak van de bonussen, worden de topinkomens ingeperkt en het toezicht op de jeugdzorg verscherpt. Onze eigen Jan de Wit leidt op dit moment de parlementaire enquête naar de bankencrisis. We zijn als partij ook fors gegroeid in de peilingen en overal in het land worden nieuwe afdelingen opgezet. Na de provinciale Statenverkiezingen in maart gingen we in Noord-Brabant en in Zuid-Holland voor het eerst meebesturen.

In 2012 gaan we daar uiteraard volop mee door. kaart De SP is als nooit tevoren belangrijk voor steeds meer mensen. De gevolgen van het afbraakbeleid van Rutte, Verhagen en Wilders zullen steeds duidelijker worden. De tweedeling zal toenemen, de armoede zal verder groeien. Ons land, waar we zoveel hebben om trots op te zijn, dreigt af te glijden naar een land waar we ons voor steeds meer zaken moeten schamen. Dat mogen we niet laten gebeuren. Dat láát ik ook niet gebeuren.

Ik dank iedereen die dit jaar samen met ons heeft gestreden voor een beter en socialer Nederland. Maar de roep om een sociaal alternatief wordt steeds groter. Ik hoop u daarom in 2012 allemaal te zien, als we samen onze stem verheffen.

Maar eerst wens ik u natuurlijk heel fijne feestdagen en bovenal een gezond en strijdbaar 2012!

Emile Roemer, fractievoorzitter Tweede Kamer
Jan Marijnissen, partijvoorzitter
Stefan Hugues, afdelingsvoorzitter
Alexander Vervoort, fractievoorzitter gemeenteraad

Nu is de tijd! Word lid van de SP
Alle nieuwsberichten van 2011

U bent hier