h

Wordt de koek eerlijk verdeeld?

24 december 2011

Wordt de koek eerlijk verdeeld?

Kerstactie2 2024-12-2011 Afgelopen twee dagen was de SP weer in het winkelcentrum te vinden. Ditmaal om aan het winkelend publiek kerstkransjes en kerstkoekjes uit te delen en daarnaast iedereen fijne feestdagen te wensen. Een ludieke actie met een serieuze ondertoon.

Waar we twee weken geleden rond tijdens de Sinterklaasactie de mensen lieten ervaren hoe het is om er op los te graaien en pepernoten werden uitgedeeld, was het nu de beurt om richting de kerstdagen en jaarwisseling de mensen te verblijden met een koekje of zoet kransje.

Kerstactie1 23-12-2011

Zo stonden we vrijdag in Blerick en zaterdag in Tegelen om voorbijgangers te trakteren op iets lekkers. Daarnaast gingen we uiteraard het gesprek aan over wat mensen bezig houdt, of anders gezegd waar men zich zorgen over maakt. Het waren goede gesprekken, vaak vrolijk en vol optimisme, maar ook serieuze praatjes met mensen die bang zijn voor ontslag of vanwege de crisis al ontslagen zijn en nu geen werk kunnen vinden.
Het zijn serieuze zorgen die we ons aantrekken, daar waar mogelijk vechten we in de gemeenteraad en buiten op straat voor werkgelegenheid en het behoud van banen, zoals onlangs bij Sulzer Eldim in Lomm.

Kerstactie1 24-12-2011

Deze kerstactie is ludiek van opzet maar zeker ook bedoeld om te laten zien dat de SP zich (vaak als enige politieke partij) onder de mensen begeeft, van de mensen wil horen wat er speelt, aanspreekpunt wil zijn, maar ook mensen aan het denken zet door onze aanwezigheid en de ‘1 voor allen’-folder die we meegaven.

Kerstactie2 24-12-2011

Men vindt het onvoorstelbaar dat in tijden van bezuinigingen en crisis de Floriadedirectie voor tonnen opstrijkt en tegelijkertijd de grootste moeite moet doen om de gewenste twee miljoen betalende bezoekers in 2012 binnen te halen (om quitte te spelen), terwijl het evenement alleen kan plaatsvinden door een bijdrage van tientallen miljoenen euro’s aan gemeenschapsgeld. We kregen dan ook veel steun voor de vragen die we stelden over het gebrek aan transparantie en de belachelijk hoge salarissen bij Floriade BV.

Kerstactie3 24-12-2011

Zelfverrijking en miljardenbezuinigingen aan de ene kant, werkloosheid en geldproblemen aan de andere kant. Dat is Nederland anno nu. We kunnen daarmee vaststellen dat de koek dus niet eerlijk verdeeld wordt. Als we de VVD-propaganda aanpassen: ‘Het land en de economie kan wel wat SP gebruiken. Zeker nu’.

Kerstactie2 23-12-2011

Ondanks alle ellende, onnodige bezuinigingen (er zijn alternatieven!), veel zorgen en problemen, wensen we iedereen fijne feestdagen en een gelukkig, gezond, strijdbaar en sociaal 2012!
Ook in het nieuwe jaar kunt u op de SP blijven vertrouwen, wij blijven doorvechten voor een beter Nederland.

Nu is de tijd! Word lid van de SP!
03-12-2011: Kabinet en gemeente brengen het zuur, de SP geeft u zoet

U bent hier