h

ROOD-Venlo, jong in de SP

ROOD, jong in de SP
2 juli 2015

Geen half loon voor heel werk

De SP steunt FNV/Young & United in haar strijd voor een eerlijke beloning voor jongeren, die nu de helft verdienen van iemand met het minimumloon terwijl ze hetzelfde werk doen. De SP heeft het gemeentebestuur gevraagd om al haar (jonge) medewerkers te betalen conform wettelijk minimumloon en tevens om dit ook te bepleiten bij organisaties waar ze zaken mee doet. Zo moet het ouderwetse jeugdloon ook in Venlo weggepoetst worden.

Lees verder
15 april 2015

Onderzoek ROOD zorgt voor betere studentenhuisvesting bij Woonwenz

Op 9 april jl. gingen de jongeren van ROOD-Venlo wederom naar woningcorporatie Woonwenz voor een vervolggesprek over de studentenwoningen op de Koninginnesingel. Het wensenlijstje werd volledig ingewilligd, een mooie opsteker voor ROOD én de studenten. Lees verder
18 februari 2015

Nieuwe ROOD-groep in Venlo

In het hele land zijn ROOD-groepen actief bezig de wereld te verbeteren door de straat op te gaan, met jongeren te praten, jongeren te organiseren en zo verbetering af te dwingen. En sinds kort zijn er weer enkele nieuwe groepen bij waaronder eentje in Venlo. Eindelijk, loon naar werk.

Lees verder
15 januari 2015

Strijdlustige Nieuwjaarsborrel

Vanavond hielden we onze nieuwjaarsbijeenkomst die werd gecombineerd met de jaarvergadering. Er werd geproost op het nieuwe jaar maar vooral veel vragen beantwoord tijdens kritische beschouwingen.

Lees verder
9 december 2014

Woonwenz belooft verbetering op Koninginnesingel

ROOD is de afgelopen weken bezig geweest met een onderzoek naar de leefbaarheid onder de studentenwoningen op de Koninginnesingel te Venlo. Uit dit onderzoek zijn verschillende misstanden naar boven gekomen. Woonwenz heeft inmiddels toegezegd de situatie te verbeteren.

Lees verder
13 oktober 2014

ROOD solidair met protest tegen Veolia

Een Facebookpagina tegen Veolia heeft de afgelopen weken in rap tempo meer dan 4700 likes verzameld. ROOD spreekt haar solidariteit uit met het protest omdat ze de ergernissen herkent en er ook zelf tegen strijdt.

Lees verder
7 oktober 2014

Demonstratie tegen geweld ISIS en steun voor Koerden

Donderdagavond om 18.00 uur zal er op het plein voor het Limburgs Museum een demonstratie worden gehouden tegen ISIS en als steun voor de door IS(IS) belegerde Koerdische stad Kobanê.

Lees verder
24 februari 2014

Ook ROOD was op het congres

De SP organiseerde zaterdag 22 februari haar congres in Amersfoort. Afgevaardigden uit de hele partij kwamen bijeen om de twee aanstaande verkiezingen te bespreken; voor de gemeenteraad en Europa. Ook ROOD-leden waren er bij.

Lees verder
23 februari 2014

Waarschuwing: de PvdA komt langs

Zaterdag 22 februari ging PvdA-chef Diederik Samsom in de wijk Op de Heide langs de deuren. Uiteraard een vooropgezet campagnedingetje van de PvdA om te redden wat er te redden valt. ROOD heette Didi op onze wijze welkom in Tegelen. We hopen dat hij veel vragen mocht beantwoordden. Lees verder
19 maart 2013

StuFi-actie ROOD op Blariacumcollege

StuFi-actie1 Ze zijn het zat, de leerlingen van het Blariacumcollege. De Studiefinanciering omzetten in een leenstelsel zal betekenen dat straks iedere jongere die van het hoger onderwijs komt, start met een schuld van ongeveer 30 duizend euro. Onderwijs dient toegankelijk te zijn voor iedereen, niet voor alleen degenen die het kunnen betalen. Daarom voerde ROOD, jong in de SP, gisteren actie in Blerick.

Lees verder

Pagina's

U bent hier