h

SP Jongeren Noord-Limburg opgericht

26 augustus 2024

SP Jongeren Noord-Limburg opgericht

Foto: SP-Venlo
Zaterdag 24 augustus was een feestelijk moment met de oprichting van een nieuwe afdeling van de jongerenorganisatie van de SP in onze regio. Al langer kwamen enkele jongeren regelmatig bijeen om met elkaar van gedachte te wisselen over wat er speelt in de regio. Met de formele oprichting van SP Jongeren voor Noord-Limburg is een begin gemaakt om verder op voort te bouwen.

 

Alhoewel de oprichting plaats had in Venlo, is de afdeling van SP-jongeren in heel Noord-Limburg actief. De aangesloten jongeren komen dan ook uit de hele regio en besloten om niet in elke plaats afzonderlijk een SP-Jongeren op te richten, maar de krachten te bundelen en meteen het hele Noord-Limburgse gebied als werkveld te nemen.

 

Aanspreekpunt Kalani van Bavel verteld: "Er zijn na de officiële oprichting dan ook meteen plannen gemaakt voor een eerste actie, namelijk het behoud van een jongerencentrum in Venray."
Verder werd die avond een film (over een historische gebeurtenis) bekeken en op socialistische wijze geanalyseerd; het vertoonde werd vertaald naar de huidige politieke praktijk en wat de jongeren er nu mee kunnen doen.

 

Als SP-Venlo zijn we verheugd met de nieuwe jongerenafdeling, Noord-Limburg gaat daar vast en zeker nog veel plezier aan beleven.

 

U bent hier