h

Coalitieakkoord aangenomen, wethouders benoemd, de SP gaat Venlo besturen!

16 mei 2018

Coalitieakkoord aangenomen, wethouders benoemd, de SP gaat Venlo besturen!

Foto: SP-Venlo
Vanavond is het coalitieakkoord tussen EENLokaal, PvdA, SP, GroenLinks en 50PLUS aangenomen en de nieuwe lichting wethouders benoemd. In meerdere opzichten dus een historische avond, zeker omdat de SP gaat meeregeren.

 

Na enkele weken van onderhandelen lag er eind april een concept-akkoord. De leden gaven er op 8 mei hun goedkeuring over, afgelopen maandag (14 mei) werd het coalitieakkoord in een volgepakt stadhuis in het openbaar gepresenteerd. Vanavond werd dit akkoord in een extra raadsvergadering unaniem (ter kennisgeving) door de gemeenteraad aangenomen.

 

Fractievoorzitter Ton Heerschop: “Venlo krijgt voor de komende vier jaar een prachtig sociaal, duurzaam en solide akkoord wat op hoofdlijnen aangeeft wat de vijf coalitiepartijen, en de wethouders die ze leveren, voor elkaar gaan krijgen.”

“De komende tijd gaan deze wethouders met de ambtelijke organisatie de wijken in om met bewoners, ondernemers, verenigingen en andere partners in gesprek te gaan om te komen tot een gezamenlijke samenlevingsagenda die laat zien hoe het akkoord uitgevoerd gaat worden. Samen, met de mensen en voor de mensen. De buurt als schaal voor de toekomst. We gaan samen Venlo veranderen!”

 

Bekijk hier het nieuwsbericht van 1Limburg: "Nieuwe coalitie Venlo gaat armoede stevig aanpakken" (14-05-2018) met daarin enkele speerpunten en meer details over de inhoud van het coalitieakkoord.

 

Tijdens de raadsvergadering werd SP-raadslid Alexander Vervoort benoemd tot wethouder voor sociale zaken, werkgelegenheid en sport. Hij is daarmee de eerste wethouder die de SP mag leveren in Venlo. Het was daarmee een historisch moment voor de SP in Venlo, naast dat het ook voor het eerst is dat de SP (na acht jaren oppositie) gaat deelnemen aan het gemeentebestuur.

 

De vrijgekomen plek van Alexander Vervoort in de SP-raadsfractie werd ingenomen door Stefan Hugues. Hij moest eind maart nog afscheid nemen als lid van de gemeenteraad omdat hij niet rechtstreeks werd gekozen als één van de vier SP-raadsleden en moest zodoende plaatsnemen op de 'reservebank'. Stefan mocht vanavond de raadszetel (als eerstvolgende op de kieslijst) (weer) gaan innemen.

 

Bekijk ook:

U bent hier