h

Stefan Hugues

06-52350717

 

Wie is Stefan?

Geboren in januari 1970 in Veghel. School was nooit mijn ding en verder dan MAVO ben ik niet gekomen. Heb wel allerlei cursussen en opleidingen gevolgd tijdens mijn carrière die als magazijnmedewerker begon, vervolgens als administrateur bij Defensie, productiemedewerker, kwaliteitscontroleur, gereedschapmaker, inkoper, servicemedewerker en tot slot kwaliteitsmedewerker (quality engineer) bij Maxicosi waar ik verantwoordelijk was voor kwaliteit en veiligheid van alle textieldelen in de producten. Voor die functie ben ik regelmatig op bezoek geweest bij de toeleveranciers in zuidoost Azië.

 

Wat doe je zoal bij de SP Venlo?

Van 2009 tot 2020 was ik bestuurslid en met de ledenorganisatie belast. Bij de verkiezingen in maart 2014 werd ik gekozen tot gemeenteraadslid. Maar veel belangrijker nog: buurten in de buurt, wijkverspreiding en acties. Na acht jaar ben ik in 2022 gestopt met het raadswerk.

Verder was ik van 2018 tot 2021 regiobestuurder en coach voor de SP-afdelingen in Noord- en Midden Limburg en zodoende ook lid van het landelijk partijbestuur.

 

Wat zijn je hobby’s?

Zijn er SP’ers die tijd hebben voor hobby’s? Mijn gitaren staan al tijden stof te happen. Toch probeer ik er tijd voor te maken. Sinds enkele jaren coach ik een jeugdteam van hockeyclub Delta Venlo waar ook mijn dochter in speelt.

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Ideaal zou ik vinden als we met andere ogen naar onze samenleving kunnen kijken en afstappen van de ideologie dat wanneer het goed gaat met de economie het vanzelf goed gaat met de mensen. Dit is beslist niet het geval. Die ideologie moeten we omdraaien naar: als het goed gaat met de mensen, gaat het met de economie ook goed.

 

Wat vind je thuisfront ervan dat je je voor de SP inzet?

Dat laat zich daar niet over uit maar ik merk wel dat het niet altijd op prijs gesteld wordt, gezien de vrije tijd veelal de SP ten goede komt.

 

Zit politiek in je familie?

Nee, gewoontestemmers tot voor kort! Deze gewoonte heb ik weten te doorbreken (sorry PvdA).

 

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Politieke interesse is door het fenomeen Pim Fortuyn ontstaan. Ondanks dat ik me niet kon verenigen met zijn visie heeft deze man mij weten te prikkelen. Na een aantal jaren politieke onvrede, en vlak voor de verkiezingen in 2006, ben ik vol overtuiging lid geworden van de SP en daar heb ik na al die tijd nog geen seconde spijt van gehad.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

Overwinningsdag 22 november 2006, 25 zetels voor de SP in de Tweede Kamer. Dat was een behoorlijk inspirerende dag, toch?

 

U bent hier