h

Afscheid van SP-raadslid Stefan Hugues

28 maart 2018

Afscheid van SP-raadslid Stefan Hugues

Vanavond nam de gemeenteraad afscheid van de leden die na de verkiezingen niet terugkeren of vooralsnog op de ‘reservebank’ moeten plaatsnemen in afwachting van een mogelijke plek in de coalitie. De SP moest afscheid nemen van ons raadslid Stefan Hugues die na vier jaar in de raad (vooralsnog) niet terugkeert.

 

Hieronder de toespraak die fractievoorzitter Ton Heerschop voor hem hield tegenover een volgepakte raadszaal en publieke tribune:

 

Beste Stefan,

Toen jij vier jaar geleden in de raad kwam eiste je bijna direct de woordvoering over het sociaal domein op. Maar ook pakte je door op het gebied van huisvesting.
Twee stevige dossiers waar heel erg veel werk in gaat zitten wil je ze doorgronden en er zinnige zaken over zeggen.

Je was in ieder geval nooit te beroerd om door te vragen en scherpe analyses op tafel te leggen.
Soms zodanig dat ik als fractievoorzitter met kromme tenen zat omdat ik dacht “waar gaat hij heen?!”. Je hebt me nooit teleurgesteld omdat iedere keer je analyse klopte en je zelfs goed lijkende voorstellen nog beter wist te maken. Niet alleen door een analyse van papier, maar ook door in de wijken met de mensen te spreken. En als het moest ging de gehele fractie mee op sleeptouw.

Het verbaasde mij niet dat je feitelijk ook mijn opvolger bent geworden. Waar ikzelf enkele jaren geleden lid mocht zijn van het landelijke bestuur van onze partij, zit jij daar nu. Namens Noord-Limburg geef je je inbreng bij onze partij op landelijk niveau. Maar gelijktijdig hou je ook alle lokale afdelingen bij de les. Zeker ook de afdeling Venlo. Een taak die je met verve vervult.

Ik zeg dit omdat het raadslidmaatschap voor een SP’er geen doel op zich is, maar een middel om onze idealen te verwezenlijken. Jij herinnert er ons in je nieuwe rol regelmatig aan en dat is ook goed.

 

De gemeenteraadsfractie zoals die tussen 2014-2018 eruit zag, met 2e van links Stefan Hugues.

 

Stefan, je was vereerd dat je de SP mocht vertegenwoordigen en je was ook trots, vertelde je afgelopen week dat je aan het behoud van vier zetels hebt mogen meewerken.
Die trots is wederzijds, de SP-Venlo mag trots zijn op wat jij gedaan hebt als raadslid.
En wij weten beide dat veel mensen in Venlo, of ze nu SP stemden of niet, dankbaar zijn voor jou inzet.

Kameraad, in de raadszetels nemen we nu even afscheid van je. Maar ik vermoed dat in de toekomst er andere zetels of wellicht een raadszetel weer door jou zal worden ingevuld.
Je passie voor een beter Nederland en een beter Venlo is zo groot dat jij nooit alleen mokkend langs de kant zal staan, maar je goede moed zal tonen met datgene wat je doet.

Stefan heel erg veel dank voor je inzet de afgelopen vier jaren!

 

U bent hier