h

Venlo hoog op de SP-lijst

1 november 2014

Venlo hoog op de SP-lijst

Limburgse SP-afdelingen stellen kandidatenlijst vast met daarop vijf SP-leden uit Venlo waaronder de tweede vrouw op de lijst op plaats 3!

 

Vandaag werd in Roermond het regiocongres gehouden waarbij de afvaardiging van Limburgse SP-afdelingen en haar leden de actualiteit en gezamenlijke actiepunten bespraken. Ook legde de SP-fractie in Provinciale Staten verantwoording af.

Maar het belangrijkste onderwerp was de aanstaande verkiezingscampagne en het bespreken van de conceptkandidatenlijst en het conceptprogramma, en de wijzigingsvoorstellen daarop.

De SP-Venlo was met een flinke afvaardiging aanwezig om onze voorstellen te bepleiten en onze 5 kandidaten voor de kieslijst te ondersteunen.

 

Op dit regiocongres werd Daan Prevoo uit Mustergeleen gekozen tot SP-lijsttrekker voor de verkiezingen voor Provinciale Staten in maart 2015. De juiste man op de juiste plek. We wensen hem veel succes!

 

Ook de SP-Venlo is sterk aanwezig op die kandidatenlijst. Met Angelique Weingarten als hoogste binnenkomer op plaats 3 op de lijst!

Daarnaast zijn ook raadsleden Alexander Vervoort, Stefan Hugues, Petra Raijer en Ton Heerschop gekozen op de kandidatenlijst van de SP-Limburg. We zijn er maar wat trots op dat er maar liefst 5 mensen uit Venlo (van Belfeld tot Arcen) op de SP-lijst staan.

 

Ook haalden we een boel voorstellen binnen waarmee het verkiezingsprogramma SP-Limburg nu bijna compleet is en waarmee we straks naar de kiezer kunnen. Binnenkort wordt de definitieve opzet voor het programma vastgesteld.

Ook al zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten pas in maart 2015, een goed begin en een gedegen voorbereiding zijn het halve werk.

Tijdens de bijeenkomst vandaag was ook aandacht voor de demonstratie Red de zorg op de 8 november aanstaande. Enkele actievoerders van Strijd voor de Zorg uit Sittard-Geleen werden geïnterviewd en in het zonnetje gezet door SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel, die zelf ook te gast was.

Om onze steun uit te spreken trok ook Harry (midden) het actieshirt aan en ging op de foto.
 

Provincie ver van je bed? Bedenk wel, de nieuwe Provinciale Staten kiezen in mei 2015 tevens de leden voor de Eerste Kamer. Een goed resultaat bij de verkiezingen betekent dus een andere samenstelling in de senaat waarbij het kabinet en haar gedoogpartners (VVD, PvdA, D66, CU, SGP) mogelijk geen meerderheid meer hebben, wat het einde zal zijn van dit kabinet-Rutte2.

Dus een goede uitslag in maart zou zo maar de val van dit verschrikkelijke kabinet kunnen inleiden. Heb je nog meer motivatie nodig om te gaan stemmen in maart?

 

Lees ook:

U bent hier