h

Petra Raijer

06-34069796

Wie is Petra?

Geboren in 1963 in Arcen. Toen ik drie was zijn mijn ouders verhuisd naar Lomm, waar ik tot mijn 21e heb gewoond. Sinds 1985 woon ik weer in Arcen. Getrouwd, 3 kinderen.

Momenteel werkzaam als financieel-administratief medewerkster. Hiervoor werkzaam geweest in de toeristische sector zowel  financieel-administratief, marketing en receptioniste. Ook ben ik 11 jaar zelfstandig ondernemer in de horeca geweest, samen met mijn man heb ik met veel plezier een café gerund in Arcen.

 

Wat doe je zoal bij de SP Venlo?

Sinds 2012 actief binnen de SP-Venlo. Actief in de zin van bijwonen van fractie- en bestuursoverleggen, maar ook buurtonderzoek houden en helpen met een handtekeningenactie bijvoorbeeld. In november 2013 ben ik gekozen als bestuurslid, en vervulde tot september 2020 de functie van organisatiesecretaris. Bij de verkiezingen in maart 2014 werd ik gekozen tot gemeenteraadslid. Na acht jaar ben ik daarmee in 2022 gestopt.

Omdat Wendy Wilms na jaren iets anders wilde doen werd ik halverwege 2018 zowel in de raadsfractie als in het bestuur ook penningmeester. Toen in 2018 de toenmalige voorzitter Peter Nelissen een stapje terug wilde doen wegens gezondheidsklachten, heb ik het voorzitterschap eerst tijdelijk overgenomen, van 2020 tot april 2022 was ik afdelingsvoorzitter. Omdat mijn opvolger Ad Okkerse wegens omstandigheden geen bestuurstaken meer kon doen, ben ik van begin 2023 tot begin 2024 opnieuw tijdelijk voorzitter geweest. Nu ben ik weer 'gewoon' penningmeester van onze afdeling.

 

Wat zijn je hobby’s?

Tennis, lezen en schilderen. Verder mag ik graag naar een concert of een voorstelling gaan.

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Beter omgaan met gemeenschapsgeld. Geen grote prestigeprojecten maar investeren in de leefbaarheid van  wijken en buurten, in samenwerking met de bewoners. Meer betaalbare huurwoningen voor met name starters.

 

Wat vind je thuisfront ervan dat je je voor de SP inzet?

Mijn thuisfront steunt mij hierin. Ik denk dat dit ook een voorwaarde is om het voor allemaal ‘leuk’ te kunnen houden. Evengoed komt mijn gezin uiteraard op de eerste plaats.

 

Zit politiek in je familie?

Niet echt. Over de actualiteiten wordt wel gesproken en iedereen gaat stemmen maar daar blijft het bij.

 

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Ik ben door een bestuurslid benaderd of ik geen interesse had om actief te worden bij de SP-Venlo. Ik  heb kennis gemaakt met de afdeling door naar bijeenkomsten en vergaderingen te gaan, en voelde me vrijwel  meteen thuis. Een leuke groep mensen van allerlei pluimage. Zo ben ik nu niet alleen SP-stemmer maar ook actief SP-lid.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

Alle verhalen van de tweede wereldoorlog vind ik ontzettend interessant; wat mensen toen meegemaakt hebben, hoe ze dit beleefd hebben, waarom ze bepaalde keuzes (moeten) hebben gemaakt, enzovoorts.

De val in 1989 van de Berlijnse Muur was heel indrukwekkend; twee dagen later reed het eerste Trabantje door het dorp.

Ook de aanval in 2001 op de Twin Towers in New York, is een beeld dat ik nooit meer zal vergeten.

 

U bent hier