h

Red de zorg en kom de 8e ook naar Den Haag

27 oktober 2014

Red de zorg en kom de 8e ook naar Den Haag

De politiek bezuinigt dubbel op de zorg. Tienduizenden mensen verliezen hun baan en nog veel meer ouderen, gehandicapten en zieken hun vertrouwde zorg. Zorg raakt iedereen. Daarom is de SP samen met de vakbonden de campagne Red de zorg gestart. Op 8 november is er een actiedag in Den Haag. Doe mee, red de zorg!

 

De zorgwet Wet langdurige zorg (WLZ) is door de Tweede Kamer, maar moet nog door de Eerste Kamer. Met een andere belangrijke zorgwet (WMO) is dat vorige keer maar met één stem verschil gelukt. Wij gaan zaterdag 8 november aan de Eerste Kamerleden duidelijk maken dat zulke grote bezuinigingen op de zorg echt niet kunnen.

Het is nog niet te laat om de politiek op andere gedachten te brengen, kom ook 8 november naar de actiedag georganiseerd door Abvakabo/FNV/Zorg en veel SP-leden waar we het eerste deel van de petitie (100.000 handtekeningen) overhandigen aan de Eerste Kamer. Naast de SP hebben ook alle andere vakbonden hun steun toegezegd voor de actie.

De FNV heeft besloten om door het hele land gratis vervoer in te zetten voor iedereen, lid of geen lid, en voor eten wordt gezorgd.

Op deze dag staat er ook een demonstratie langs de Tweede Kamer gepland. We willen met een goed gezelschap ons protest tegen de nieuwe wetten (WLZ/WMO), de sluiting van 800 zorgcentra, ontslag 100.000 werknemers en 2.900.000.000 euro (2,9 miljard!) aan bezuinigingen in de zorg, duidelijk maken.

Wanneer: Zaterdag 8 november 2014

Waar: Den Haag, Lange Voorhout

Hoe laat: 13.00 – 16.00 uur

De FNV zet gratis bussen in. Momenteel zijn er al op veel locaties vertrekpunten geregeld, maar er kunnen nog meer bij komen.

Voor de opstapplaatsen, tijden en hoe je je kunt aanmelden kijk je op deze site waar de vertrektijden en vertrekpunten van de bussen vermeld staan.

Als er zich vanuit een bepaalde regio meer dan 36 mensen hebben aangemeld, wordt daar een bus voor geregeld. Zorg ervoor dat de FNV zo veel mogelijk bussen moet regelen!

Des te meer mensen van zich laten horen, des te groter het protest, dan kan men niet meer om ons heen en gaan de slechte plannen van tafel! Daar wil je toch ook je steentje aan bijdragen?

 

U bent hier