h

Terugblik op de campagne

14 maart 2023

Terugblik op de campagne

Foto: SP
Deze campagne waren we vaak op straat aanwezig. Of het nu in Blerick, Tegelen, op het station of het industrieterrein of in verschillende delen van Venlo zelf, of elders in de gemeente was. Net als buiten verkiezingstijd was de SP herkenbaar op straat te vinden. Dit bracht ons vele mooie ontmoetingen en goede gesprekken.

 

Bijvoorbeeld op de winkelstraat in hartje Blerick, waar we de regen trotseerden om kiezers op te roepen woensdag te gaan stemmen. En ondanks die regen was het best druk en hadden we goede gesprekken. Veel steun ook voor de SP.

 

Foto: SP-Venlo

 

We spraken daar ook over de kosten van boodschappen die almaar stijgt. Net als de armoede die toeneemt als er geen nieuwe steun van de overheid komt: 230.000 kinderen groeien dan in armoede op in een rijk land als Nederland.

De kosten van boodschappen moeten daarom per direct omlaag. Dat kan ook! Door nu de btw op boodschappen op nul te zetten. Dat kost ruim 5 miljard en dat betalen we uit de winstbelasting die grote bedrijven betalen over de megawinsten die ze nu maken. Wel zo eerlijk!

 

Foto: SP-Venlo

 

Begin deze week gingen we flyeren in Venlo-Oost, omgeving Leutherweg, Bremweg, Casinoweg. Ook daar vroegen we aandacht voor de prijs voor boodschappen die alsmaar duurder worden.

Het SP-plan (BTW verlagen naar 0%, en daarmee de boodschappen eerlijker en meer betaalbaar maken) kreeg veel instemming van de mensen die we spraken.

 

Net zoals ons Limburgs Energiemanifest, met plannen hoe we vaart maken met een eerlijke energietransitie, lagere energierekening, extra en toekomstbestendige banen, en volop kansen voor ondernemers.

 

 

Een week eerder deelden we onze folders uit in de wijk Klingerberg in Blerick. We verspreidden daar niet alleen onze ideeën voor een beter en socialer Limburg. Met een aparte flyer deden we ook de oproep voor het politiek café dat we hielden, volgend op de actie die zaterdag (11 maart), tegen de komst van nog meer nieuwe distributiecentra en daarbij het ophokken van 600 arbeidsmigranten, en voor de bouwen van meer betaalbare woningen.

 

Foto: SP

 

Bij die actie was ook SP-leider Lilian Marijnissen, samen gingen we aansluitend in een naastgelegen wijk deur-aan-deur met bewoners in gesprek met de vraag waarom deze verkiezingen voor hen belangrijk zijn.

 

Foto: SP

 

Ook bezochten we onlangs het ziekenhuis in Venlo om het zorgpersoneel te steunen. Dat gaat namelijk vanaf donderdag staken voor betere arbeidsvoorwaarden, een goede CAO en fatsoenlijk loon. De SP steunt hen in hun strijd.

 

Foto: SP-Venlo

 

Op een ander moment hadden we in Tegelen, op de winkelstraat, leuke gesprekken over de veranderingen die nodig zijn en onze ideeën daarvoor. Net zo vroegen we daar aandacht voor verbeteringen op de Maaslijn.

In die week hielden we namelijk ook een grote actie voor de aanleg van dubbelspoor en bovenleidingen op de spoorlijn tussen Roermond-Venlo-Nijmegen.

 

Foto: SP-Nijmegen

 

De week daarna stonden we met onze tent in de wijk Venlo-Oud-Zuid, die problemen kent rondom de leefbaarheid en veiligheid. We gingen daar met buurtbewoners in gesprek wat er precies aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden.

 

Foto: SP-Venlo

 

De buurt intrekken deden we soms ook massaal, met heel veel SP’ers tegelijk, om wijkbewoners te overtuigen dat op 15 maart stemmen op de SP de enige juiste manier is om te zorgen dat het eindelijk socialer wordt in onze provincie.

 

Foto: SP

 

Vandaag sloten we de campagne af in Venlo-Noord en Centrum-oost. Ook daar werden onze plannen voor Limburg omarmt.

Uit alle gesprekken blijkt dat mensen echt klaar zijn met de huidige situatie, verandering willen en net als de SP vinden dat het anders moet. Gelukkig hebben we daar ideeën voor en die werden met enthousiasme ontvangen.
Het is nu aan de kiezer om dat in het stemhokje om te zetten in steun voor de SP.

 

Ga stemmen. Stem SP. Omdat het anders moet. Limburg is van ons.

 

 

Een stem op de SP kan het verschil maken. Die stem telt namelijk dubbel. Want je zorgt niet alleen dat de SP onze provincie Limburg socialer maakt, maar ook kunnen we met een sterke SP in de Eerste Kamer de slechte plannen van dit kabinet Rutte/Kaag tegengehouden.
 

Bekijk ook:

 

U bent hier