h

Een rood front voor Limburg

25 februari 2023

Een rood front voor Limburg

Foto: SP
Vandaag gingen we de straat op om de mensen uit de stad van onze Limburgse lijsttrekker te overtuigen, dat op 15 maart stemmen op de SP de enige juiste manier is om te zorgen dat het eindelijk socialer wordt in onze provincie. Mensen zijn echt klaar voor verandering en vinden dat het anders moet! Gelukkig hebben we daar ideeën voor en die werden met enthousiasme ontvangen.

 

 

De straten in Tegelarijveld (Maasniel) kleurden fel rood op deze SuperZaterdag. Onze lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen, Jorge Wolters Gregório (uit Roermond) kreeg dan ook steun van vele SP’ers uit de hele provincie. Ook vanuit Venlo was een delegatie aanwezig om mee aan te bellen bij elke woning in de wijk, om mensen te overtuigen te kiezen voor positieve verandering met de SP.

 

Op weg naar de verkiezingsdag, 15 maart, willen we iedereen in Limburg laten weten hoe belangrijk het is om te gaan stemmen. Elke stem telt. Elke stem telt zelfs dubbel. En met een stem op de SP kunnen inwoners van onze provincie deze keer écht een verschil maken.

 

Foto: SP
 

 

Eerlijk
Want met jouw stem op de SP (lijst 5) zorg je voor een socialer Limburg, roepen we de slechte plannen van Rutte/Kaag en hun kabinet in de Eerste Kamer een halt toe én zorgen we voor een eerlijk Nederland.

De SP kiest voor het nationaliseren van de energie en wil de provincie weer zeggenschap geven, zodat winsten kunnen worden gebruikt om de energierekening van de inwoners te verlagen. Het prijsplafond is immers een tijdelijk lapmiddel, waarmee we de grote energiebedrijven alsnog spekken met onze belastingcenten en gewone mensen opnieuw in de kou terecht komen.

 

Foto: SP
 

 

Pensioen
Een grotere SP kan in de Eerste Kamer ook de asociale nieuwe pensioenwet tegenhouden. Die wet maakt, met steun van de PvdA en GroenLinks, onze pensioenen onzeker. Voor mensen met een zwaar beroep is niets geregeld om eerder te kunnen stoppen.

 

Energie
Uiteraard horen wij ook nog altijd graag van de mensen zelf wat hun problemen zijn. Op SuperZaterdag hadden we goede en fijne gesprekken in de wijk. Maar we hoorden ook weer de verhalen van mensen van een jaar of 80, die moeten leven van een pensioentje en die een energierekening van 350 euro op hun bord krijgen.

 

Foto: SP
 

 

Zo waren er weer veel voorbeelden, die allemaal schreeuwen om een Limburgs energiebedrijf. Zonder winst voor aandeelhouders, maar met een betaalbare rekening voor onze inwoners.

 

Tweedeling
Wij strijden tegen de tweedeling. De economie is er voor de mensen en niet andersom! Democratisering van de samenleving zal ons weer zeggenschap geven over de toekomst.
Stem daarom op 15 maart SP!

 

U bent hier