h

Buurten in Venlo-Oud-Zuid

8 maart 2023

Buurten in Venlo-Oud-Zuid

Foto: SP-Venlo
De SP vernam dat de wijk Venlo-Oud-Zuid problemen kent rondom de leefbaarheid en veiligheid. Eerst informeren bij de mensen die er mee te maken hebben. Dus gingen we vandaag met onze tent de wijk in en met buurtbewoners in gesprek wat er precies aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden.

Het was koud, nat en guur maar de gesprekken waren hartverwarmend. Middag en avond buurten in dit deel van Venlo-Zuid. Met onze opvallende rode (party)tent stonden we bij de Tiberstraat, en ontvingen we buurtbewoners met koffie en thee om van hen te horen wat er speelt in hun wijk.

 

Foto: SP-Venlo

 

En dat is flink wat. In de wijk (ongeveer tussen Professor Gelissensingel en Roermondsestraat) is er overlast van zwerfvuil, afvaldumpingen, zwerffietsen, drugsafval, dealers, overbewoning van kamerpanden waar arbeidsmigranten worden opgehokt, fout snoeien en fout herplanten, parkeerproblemen, hardrijders, verkeerslawaai, enzovoorts.

 

Foto: SP-Venlo

 

We spraken ook mensen die vertelden dat ze ondanks alles al vele jaren met veel plezier in de wijk wonen. De buurt zou er nog mooier op worden wanneer er eindelijk eens gericht aandacht is voor de ervaren overlast. Want de problemen zijn niet van gisteren maar de instanties krijgen het kennelijk niet voor elkaar om (samen) de overlast de kop in te drukken.

Werk aan de winkel dus hier. Goed dat we zijn langsgekomen.

 


 

SP'er Laila Kuiper woont zelf in die wijk: "Ook ik zie en hoor van alles maar graag hoort de SP van de omwonenden uit verschillende delen van de wijk zelf hoe ze de geschetste problemen ervaren, hoe groot het probleem is, wat daaraan gedaan moet worden en door wie."
"Dan weten wij of, en zo ja, welke actie hierop ondernomen kan worden en wie we kunnen aanspreken. Samen maken we de buurt beter maar dan moeten we wel weten wat er precies aan de hand is."

 

De SP doet regelmatig onderzoek hoe het er voor staat in de wijken. We willen graag weten wat er speelt in uw straat, uw wijk. Wat gaat er goed, wat kan er beter? Dat kan ook online, hier op deze website. Lees de enquête en vul hem (anoniem) in.

 

U bent hier