h

Geen nieuwe distributiecentra maar betaalbare woningen

11 maart 2023

Geen nieuwe distributiecentra maar betaalbare woningen

Foto: SP-Limburg
Lilian Marijnissen kwam opnieuw naar Limburg. Samen met omwonenden voerde zij actie tegen bouwplannen van Vida XL. Het bedrijf wil uitbreiden met nog een groot distributiemagazijn plus huisvesting voor 600 arbeidsmigranten daar. Er zijn al genoeg bedrijven die verdienen over de rug van kwetsbare arbeidsmigranten. Dat moet anders. Daarom werd met Lilian een protestbord onthuld, gingen we met haar de wijk in en in gesprek tijdens het politiek café.

 

 

Terwijl het land op slot zit en er door stikstof moeizaam woningen gebouwd mogen worden, verstrekt de Gemeente Venlo de vergunning voor deze zoveelste enorme uitbreiding van VidaXL op Greenport.

 

Voor bedrijven die verdienen over de rug van kwetsbare arbeidsmigranten is er blijkbaar ruimte genoeg, terwijl de levens van vele mensen stilstaan vanwege het tekort aan betaalbare en fatsoenlijke huizen. Dat moet en kan anders.

 

 

SP-leider Lilian Marijnissen ging met SP-lijsttrekker in Limburg Jorge Wolter Gregório en Paul Geurts (Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten) daarover in op de grens van Venlo en Sevenum in gesprek.

 

Foto: SP-Venlo

 

Samen met bewoners maakt de SP duidelijk maken dat we geen nieuw distributiecentrum van VidaXL willen. Ook de geplande accommodatie voor 600 arbeidsmigranten, die er pal naast wordt gebouwd, zien we niet zitten.

 

Bekijk deze video waarin Lilian Marijnissen meer vertelt over de actie.

 

De gevolgen voor de inwoners van de gemeenten bij de komst van zulke grote distributiecentra en migrantendorpen is groot. Zelfs de arbeidsinspectie stelt dat het nu dweilen met de kraan open is.

 

Foto: SP-Limburg

 

Daarom is een tijdelijke stop op economische arbeidsmigratie is nodig. Net als een stop op de bouw van nog meer landschap-ontsierende ‘blokkendozen’. Wat wél nodig is, is het eindelijk eens volop bouwen van betaalbare en fatsoenlijke woningen voor iedereen.

 

Foto: SP

 

Dit vertelden Jorge en Lilian ook tijdens het politiek café dat de SP organiseerde in Trapperij de Werkplaats in Sevenum.

 

Foto: SP

 

Daarvoor gingen we in een naastgelegen wijk deur-aan-deur met bewoners in gesprek met de vraag waarom deze verkiezingen voor hen belangrijk zijn.

 
Bekijk ook:

 

U bent hier