h

Afscheid van de raad, afscheid van een tijdperk

29 maart 2022

Afscheid van de raad, afscheid van een tijdperk

Foto: SP-Venlo
Vanavond werd afscheid genomen van de 23 leden van de gemeenteraad die na de verkiezingen niet terugkeren. Daaronder ook onze 4 raadsleden: Angelique Weingarten, Ton Heerschop, Petra Raijer en Stefan Hugues. Ze werden geroemd en geprezen. Ton zelfs koninklijk onderscheiden. Dank allen voor jullie enorme inzet voor de SP en de inwoners van de gemeente Venlo!

 

We deden uit eigen beweging niet meer mee aan de verkiezingen. De SP verdwijnt daarmee na 12 jaar uit de gemeenteraad.
Oud-lijsttrekker (2 keer) en oud-fractievoorzitter (5 jaar) Ton Heerschop werd voor zijn langdurige inzet van 12 jaar in de gemeenteraad koninklijk onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Stefan Hugues en Petra Raijer nemen na 8 jaar afscheid van de gemeenteraad. Angelique Weingarten zat 4 jaar in de raad en was in de afgelopen vier jaren onze fractievoorzitter.

 

We danken hen van harte voor hun onvermoeibare inzet, hun politieke werk in de raad en op straat.

 

Foto: SP-Venlo

 

Bij het afscheid vanavond werden de SP’ers door de burgemeester geroemd om hun scherpe pen, als ondernemende raadsleden, kregen complimenten en respect voor hun kennis op inhoud en vele dossiers. “Jammer dat jullie niet doorgaan. Betrouwbare motor in de SP en de gemeenteraad, ze bleven en blijven vechten voor mensen in achterstandssituaties. Er kon altijd een beroep op de SP’ers gedaan worden. Zeer gewaardeerd, altijd gedreven in het debat en in het bestrijden van sociaal onrecht.”, zei de burgemeester.

 

Foto: SP-Venlo

Foto: SP-Venlo

Burgemeester Antoin Scholten spelde onder andere Ton Heerschop een lintje op, en stond in zijn toespraak stil bij hetgeen Ton voor Venlo heeft betekend, roemde zijn kennis, debatstijl, autoriteit en inbreng in de vele debatten.

 

Ook roemde burgemeester Scholten de SP voor de ingediende initiatiefvoorstellen, moties, wijzigingsvoorstellen en vragen. “De inbreng van de SP is steeds substantieel van hoge kwaliteit geweest. De SP had een vaste plek in de gemeente en de gemeenteraad. We zien vast de bekende SP-jasjes terug op straat, want daar is het voor de SP begonnen.”

 

Foto: SP-Venlo

Fractievoorzitter Angelique Weingarten spreekt voor het laatst de raad toe. Ze staat stil bij elk SP-raadslid en bedankt hen en de andere raadsleden, collegeleden en alle medewerkers voor de samenwerking en het vertrouwen in de SP.

 

De SP, onze kiezers en iedereen mag onze raadsleden Angelique, Ton, Petra en Stefan dankbaar en zeer erkentelijk zijn voor hun gedrevenheid, enthousiasme en inzet voor de SP, de gemeente Venlo en al haar inwoners in de stadsdelen, dorpen, wijken en buurten.

 

Foto: SP-Venlo

Ton Heerschop spreekt nog één keer de aanwezigen toe en blikt terug op zijn tijd in de gemeenteraad.

 

De SP-Venlo stopt als raadsfractie maar is niet weg. We blijven actief op straat maar ook in het stadhuis als het nodig is, we weten de weg te vinden. De raad is een middel, geen doel op zich.
Over vier jaar zijn er nieuwe verkiezingen en als de kiezer het wenst, komen we dan terug in de gemeenteraad.

 

Onze wethouder Alexander Vervoort blijft aan zolang er een nieuw college van wethouders zal aantreden. Dit zal vermoedelijk enkele weken duren. Om de continuïteit van het bestuur te waarborgen blijft hij tot de installatie van zijn opvolger onze gemeente besturen, en legt verantwoordelijkheid af aan de nieuwe gemeenteraad. 
 
Bekijk ook:

 

U bent hier