h

Fractie in de gemeenteraad


Tot 29 maart 2022 zat de SP in de gemeenteraad van Venlo.
 
Van 2010 tot 2022 was de SP twaalf jaar onafgebroken vertegenwoordigd in de Venlose gemeenteraad.
Bij de verkiezingen van november 2009 haalde de SP twee zetels en kwam na een decennium afwezigheid in 2010 weer terug in het stadhuis met Alexander Vervoort en Ton Heerschop als prominente raadsleden.
 
 
 
In 2014 werd het zeteltal verdubbeld naar 4 zetels, en sloten Petra Rayer en Stefan Hugues aan in de fractie.
De eerste acht jaar zat de SP in de oppositie, in 2018 trad ze toe tot de coalitie. Samen met EENLokaal, PvdA, GroenLinks en 50Plus vormde de SP het gemeentebestuur. Alexander Vervoort werd wethouder namens de SP, de raadsfractie werd aangevuld met Angelique Weingarten.
 

Foto: SP-Venlo

 
Eind 2021 werd besloten om een preiode over te slaan en niet deel te nemen aan de verkiezingen, waardoor in maart 2022 de SP uit de gemeenteraad verdween.
We kunnen terugkijken op twaalf jaar constructief-kritische oppositie en coalitie waarin we veel bereikt en voor elkaar kregen. 
 
 

Foto: SP-Venlo

 
De raadsfractie nam steeds een constructieve maar ook kritische rol in de Venlose gemeenteraad. Zij werkten samen met andere partijen en de gemeente om problemen te agenderen, op te lossen en concrete plannen te maken. Ze onderzochtn en boden alternatieven waar andere partijen niet aan gedacht hebben en zochten naar sociaal rechtvaardige oplossingen.
 
 
Dat lieten zij steeds weer zien, voor hun inzet werden ze geprezen en door sommigen als leidraad of voorbeeld gezien. Bij het afscheid in 2022 (en nog steeds) was dan ook veelgehoord het jammer te vinden dat de SP niet meer in de raad zit en ze gemist zal worden, zeker op bepaalde dossiers als zorg, sociale zekerheid en veiligheid.
 
 

Laila Kuiper

Lid steunfractie

06-33722424

U bent hier