h

SP doet niet mee aan verkiezingen gemeenteraad 2022

25 november 2021

SP doet niet mee aan verkiezingen gemeenteraad 2022

Foto: SP-Venlo
Met de uitvoerige brief in de bijlage willen we je informeren over het besluit van de ledenvergadering van vanavond (25 november). Namelijk dat de SP niet zal meedoen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2022. De SP verdwijnt na maart niet van het toneel, wel uit de gemeenteraad en keert terug naar de situatie voordat ze in de raad kwam en vooral op straat actief met acties en buurtwerk.

 

In bijgaande brief heeft het afdelingsbestuur aan de SP-leden in Venlo de uitkomst medegedeeld van de stemming die 25 november 2021 tijdens de algemene ledenvergadering is gehouden over onze deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

 

Tijdens dat ledenberaad bespraken de Venlose SP-leden voorstellen over het kiezen van een lijsttrekker en de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen (maart 2022). Uit de stemming bleek een meerderheid van mening dat op dit moment onze basis onvoldoende op orde wordt geacht om de SP-kwaliteit van de laatste jaren te continueren. Om teleurstellingen en frustratie te voorkomen is het dan beter om nu een stap terug te doen en toe te werken naar deelname in 2026.

 

Tot aan de installatie van de nieuwe gemeenteraad maakt de SP in de raad, coalitie en college gewoon haar werk af. Vervolgens zal de SP ook gewoon actief blijven, maar dan vooral buiten het stadhuis.

 

We begrijpen dat dit bericht vragen kan oproepen. Voor een toelichting kun je contact opnemen met het bestuur.

 

Bekijk ook:

 

U bent hier