h

Campagne

Op woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Ook de SP doet weer mee, en wil deze verkiezingen winnen!

 

Waarom we campagne voeren

Venlo is de afgelopen vier jaar bestuurd door een college van VVD, CDA, PvdA en VenLokaal. Een combinatie van de eerste drie partijen regeert al tientallen jaren over Venlo. Een enkele keer werd de ene partij ingeruild voor een andere (GroenLinks, lokale partij) maar steeds horen we dat men het beste voorheeft met alle Venlonaren. Niets bleek echter minder waar.

Vier jaar lang heeft het stadsbestuur in Venlo de rekening van de crisis steevast neergelegd bij de mensen die het minst konden missen: huurders, ouderen, gehandicapten en mensen zonder goed betaalde baan.
Mensen met een modaal inkomen werden kaalgeplukt, terwijl grote en/of bevriende ondernemingen werden bevoordeeld en regels aangepast.

De rijken en de elite worden uitstekend bediend en de rest van de bevolking en het MKB betalen de rekening.

 

Tijd voor verandering

Van het zittende bestuur heeft de VVD in Venlo de macht en met het kleurloze en willoze CDA de absolute meerderheid. De PvdA probeert vooral haar sociale gezicht te redden. VenLokaal heeft haar principes ingeleverd voor het pluche.

In de periode 2014-2018 kwamen met regelmaat moties van afkeur, treurnis en wantrouwen op tafel. Ongekend voor Venlo. Net als dat van de oorspronkelijke 6 wethouders er na de verkiezingen misschien nog eentje overblijft. Drie wethouders (VenLokaal, PvdA, VVD) moesten opstappen wegens achterhouden van informatie of falend beleid. Sinds 1940 was dit niet meer voorgekomen! Tussendoor werd een wethouder van PvdA ingewisseld voor eentje van het CDA. Deze poppenkast heeft Venlo geen goed gedaan. Het bestuur faalde op alle fronten, de regie is zoek.

 

De SP wil dat radicaal anders gaan doen, en heeft afgelopen jaren keer op keer aangetoond dat er een sociaal alternatief mogelijk is. We kunnen een andere weg inslaan!


Op 16 januari 2018 hebben de SP-leden het definitieve verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. Op deze pagina kunt u beide bekijken.

 

Alles over de verkiezingen

 

Denk en doe mee

 

 

U bent hier