h

Laila Kuiper

06-33722424

Wie is Laila Kuiper?

Geboren (1963) en getogen in Venlo. Moeder van een geweldige dochter, die het leven en de wereld volop aan het ontdekken is.
Na de HBO-Communicatie sinds 2014 werkzaam als klantentevredenheidsonderzoeker maar inmiddels druk bezig om een praktijk als gewichtsconsulente op te zetten. Samen met cliënten een gezonde levensstijl bereiken en vooral behouden.
Verder ben ik werkzaam bij de Luisterlijn als vrijwilliger, en daar ook actief als PVR’er (Plaatselijke Vrijwilligers Raad). De gesprekken met de anonieme bellers en chatters die hun hart willen luchten zijn verrijkend en laten ook zien dat er nog veel verdriet en eenzaamheid in Nederland is.

 

Wat doe je zoal bij de SP Venlo?

Sinds 2020 ben ik lid van de SP. Na een oproep aan de leden om zich beschikbaar te stellen voor de gemeenteraadsfractie ben ik actief geworden. Dat betekent het bijwonen van fractieoverleg, de denktank, schaduwfractie en buurtonderzoek. Daardoor ben ik nog meer gaan inzien hoe belangrijk de SP is voor de gemeente Venlo.

Sinds maart 2023 ben ik voor de SP lid van Provinciale Staten. In het Limburgs Parlement in Maastricht zet ik me in op de dossiers cultuur en samenleving (sociale agenda), ruimte (ook natuur en landbouw), wonen en woningbouw.

Begin 2024 werd ik in ons Venlose afdelingsbestuur gekozen als voorzitter.

 

Wat zijn je hobby’s?

Wandelen, schilderen en mindfulness.

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Mijn ideaal is dat iedereen zijn plaats heeft in de maatschappij. Met een opleiding, baan en huisvesting. Zorg en steun waar dat nodig is. Rechtvaardigheid en gehoord worden. Daar wil ik mij voor inzetten.

 

Wat vind je thuisfront ervan dat je je voor de SP inzet?

Mijn thuisfront vindt het prima dat ik mij inzet voor de SP.

 

Zit politiek in je familie?

Er wordt altijd over politieke kwesties gepraat en natuurlijk gestemd. Maar zover ik weet niet actiever dan dat. Dat doorbreek ik nu.

 

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Via een bericht op Facebook over de hoge huren. Helaas is de woningmarktcrisis niet zo snel opgelost. De SP heeft de goeie aanpak en kan zo op gemeentelijk niveau iets betekenen.
Hoe meer ik ging lezen, hoe meer de noodzaak van een eerlijke politiek mij duidelijk werd. Vandaar de SP.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

De aanslag op Twin Towers en het World Trade Center in New York (2001) heeft voor mij iets veranderd. Ik vond dit zo aangrijpend en schokkend. De angst die overal voelbaar was en is. Dit heeft mij geïnspireerd om mij meer betrokken te voelen bij alles en iedereen. We moeten zuinig zijn op elkaar en de wereld.

 

U bent hier