h

Jaarvergadering met terug- en vooruitblik

31 januari 2019

Jaarvergadering met terug- en vooruitblik

Dinsdag 29 januari werd tijdens de jaarvergadering een toost uitgebracht op het nieuwe jaar. Bij een hapje en drankje werd verder kort teruggeblikt op 2018 en verteld wat we als SP-Venlo in 2019 willen gaan doen. Ook de verkiezingen kwamen aan bod net als de wisseling van de macht in het bestuur.

 

SP-afdelingsvoorzitter Peter Nelissen: “Zoals elk jaar wilden wij ook nu samen met de leden het glas heffen op het nieuwe jaar. Ditmaal iets later in de maand januari dan we gewend zijn, wat te maken heeft met het vaststellen van het verkiezingsprogramma voor Provinciale Staten (verkiezingen op 20 maart). Dat dient namelijk deze week door elke SP-afdeling besproken te worden in een ledenvergadering.”

(Verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst staan op de ledensite SPnet.)

 

Onze wethouder Alexander Vervoort vertelde hoe hij het ervaart om Venlo mee te besturen, tegen welke uitdagingen hij aanloopt en wat de SP tot nu al voor elkaar kreeg in het gemeentebestuur.

 

Ook nieuwbakken fractievoorzitter Angelique Weingarten (in oktober volgde ze Ton Heerschop op) blikte terug op de afgelopen maanden en hoe goed het bevalt in haar nieuwe rol in de gemeenteraad. Beide vertelden ook hoe de samenwerking verloopt met de andere vier partijen binnen de coalitie.

 

Als laatste lichtte het bestuur haar plannen toe en werden enkele bestuurlijke wijzigingen medegedeeld. Sinds 2012 is Peter Nelissen onze afdelingsvoorzitter maar daar stopt hij nu mee vanwege gezondheidsklachten. Tot er een geschikte opvolger voor Peter is zal Petra Raijer de functie combineren.

Ook Ali-Haydar Çakmak, Roy Straatman (beide wegens school/werk) en Natasja Peeters stoppen als lid van het afdelingsbestuur. Natasja gaat voortaan de Hulpdienst coördineren.

 

De vertrekkende bestuursleden werden bedankt voor hun inzet. Secretaris Petra Raijer is bereid gevonden om het voorzitterschap tijdelijk over te nemen. Dit kan zij uiteraard niet blijven combineren met het secretariaat en penningmeesterschap (plus raadslid) vandaar dat we op zoek zijn naar een nieuwe secretaris die samen met Petra (en de andere bestuursleden) een leuke bestuurlijke tandem wil vormen.

 

Met de wisselingen en het afscheid van enkelen komen er in het bestuur plekken vrij voor nieuwe gezichten en frisse ideeën. Als je het bestuur wil komen versterken of meer informatie wil wat het bestuurswerk inhoudt, dan staat Petra Raijer je graag te woord.

 

Uiteraard werden tijdens de jaarvergadering ook de actuele politiek en vragen besproken. De avond werd afgesloten met een snack en drankje aan de bar, waar de discussie werd voortgezet en het nog lang gezellig bleef.

 

U bent hier