h

Ali-Haydar Çakmak

06-18445674

 

Wie is Ali?

Ik heet Ali-Haydar maar men mag mij ook Ali noemen. Ik ben geboren in 1997 in Heerenveen en op mijn derde zijn wij naar Venlo verhuisd.

In 2016 heb ik mijn diploma Marketing en Communicatie gehaald aan de Gilde Opleidingen in Venlo. Vervolgens ben ik gestart aan de opleiding Bestuurskunde in Den Bosch.

 

Wat doe je zoal bij de SP Venlo?

Sinds juli 2016 ben ik algemeen bestuurslid bij de SP-Venlo. Daarvoor was ik enkele jaren actief als contactpersoon bij ROOD-Venlo. Tevens ben ik actief lid bij de SP waarbij ik de partij zoveel mogelijk probeer te helpen met campagnes. Op die manier hoop ik een steentje bij te dragen aan een beter en leefbaarder Venlo.

 

Wat zijn je hobby’s?

Gitaar spelen, lezen, politiek, pentjak silat, saz spelen (Turks muziekinstrument) en voetbal.

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Door de vele inspiraties die ik heb opgedaan van bekende personen, zoals vrijheidsstrijders in Cuba en personen als Nelson Mandela, ben ik politiek betrokken geraakt en overtuigd dat de wereld kán veranderen.

Ik ben in 2012 begonnen als actief lid bij SP-Venlo tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Het begon mij op te vallen dat mensen in mijn omgeving het steeds moeilijker hadden om financieel rond te komen, de verschillen tussen arm en rijk groter werden en dat de mentaliteit veranderde naar ’ieder voor zich’. Door de betrokkenheid met de mensen om mij heen, voel ik me verantwoordelijk om mij te verzetten tegen het onrecht in mijn buurt of waar dan ook ter wereld.

Via de SP wil ik meewerken aan een wereld waarin iedereen gelijkwaardig is, waar onrecht niet bestaat en geen oorlogen worden gevoerd.

En natuurlijk begint een betere wereld dicht bij huis, voor mij in Venlo.

 

Wat vind je thuisfront ervan dat je je voor de SP inzet?

Thuis is mijn familie blij en vooral trots dat ik mij inzet voor mijn idealen en een beter leven voor iedereen. Dus van het thuisfront vooral steun.

 

Zit politiek in je familie?

Interesse in de politiek zit zeker in mijn familie. Zij zijn zelf uit een land (Turkije) gevlucht waar politiek gezien veel mis is. Mijn oom is daar gedood in zijn strijd voor een betere wereld. Over de situatie daar wordt veel gesproken thuis, wat leerzame discussies oplevert.

 

Hoe en waarom ben je bij de de SP terecht gekomen?

Zoals aangegeven ben ik in 2012 begonnen als actief lid bij de SP in Venlo, tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, omdat ik mij verantwoordelijk voelde om mij te verzetten tegen het onrecht in mijn buurt of waar dan ook ter wereld. Ik vond het tijd dat ik actief iets moest doen.

Vanwege mijn Koerdische afkomst, begon ik me ook in te zetten voor de Koerdische kwestie en de bevordering van de Alevitische cultuur. De drang om actief voor mijn idealen te strijden heeft ertoe geleid dat ik bij de SP ben terechtgekomen.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

Voor mij is zonder twijfel Ernesto Guevara de meest inspirerende persoon. Ondanks zijn welvarende bestaan als arts, besloot hij om zijn leven op te geven voor de vrijheid van minderheden. Zijn strijd voor zijn idealen (los van het geweld) is voor mij een grote inspiratiebron.

U bent hier