h

Natasja Peeters-van Ham

077-7850546

06-39145829 (Hulpdienst)

 

Wie is Natasja Peeters?

Geboren in Beringe en via Horst op m’n 12e in Venlo komen wonen, daarna de gemeente niet meer uit geweest. In Venlo de MAVO gedaan en op jonge leeftijd moeder geworden. Inmiddels weer gelukkig getrouwd met Bart, samen hebben we zes kinderen.

Door de jaren heen verschillende banen gehad variërend van vakkenvuller tot klantenservice medewerkster. Ook was ik vrijwilliger bij speeltuin Hagerweike in Venlo-zuid en was ik in die wijk ook actief met buurtpreventie. Op het moment doe ik vrijwilligerswerk bij de stichting Wel.kom met het begeleiden van statushouders, en hou ik me bezig met de zorg voor ons gezin.

 

Wat doe je zoal bij de SP Venlo?

Binnen de afdeling Venlo hou ik me vooral bezig met het buurten in de buurt, en de verschillende acties die daar uit vloeien. Ook coördineerde ik menig actie en activiteit. Sinds 2019 ben ik de coördinator van onze SP-Hulpdienst (vanaf medio 2022 samen met Richard Wesseling).

 

Wat zijn je hobby’s?

Van een echte hobby is geen sprake, ik vind het leuk om dingen te ondernemen, bezig zijn in de buitenlucht, van niets iets te maken.

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Ben vanuit thuis opgevoed met het ideaal: 'Heb ik het, hebben anderen het ook'. Ik help graag de medemens en dat in de breedste zin van het woord. Waar ik me dan ook voor inzet is dat iedereen gelijk is of je nu jong of oud, rijk of arm enzovoorts bent.

 

Wat vind je thuisfront ervan dat je je voor de SP inzet?

Wat het thuisfront betreft heb ik het makkelijk; ik ben getrouwd met een SP-er. Zo nu en dan ben ik net iets te fanatiek maar dat wordt me tot nog toe vergeven.

 

Zit politiek in je familie?

Vanuit thuis werd de politiek wel gevolgd, maar daar hield het dan ook op. Via een oom en mijn zus werd ik politiek geïnteresseerd.

 

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Onder het motto 'als je iets wilt veranderen moet je niet langs de kant blijven staan', ben ik me gaan verdiepen in de verschillende partijen en in 2012 ben ik

een keer meegegaan naar een avond van de Kerngroep van de SP in Venlo. Eigenlijk vanaf dat moment een actief lid geworden en dat hoop ik nog lang te blijven.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

Dan denk ik aan Nelson Mandela, hoe deze man opkwam voor de rechten van de mens.
Maar ook als ik de verhalen hoor van oudere mensen over vlak na de Tweede Wereldoorlog, hoe zij Nederland weer opgebouwd hebben. Daar haal ik ook inspiratie uit.

 

U bent hier