h

Lilian Marijnissen 11 maart naar hier voor actie tegen 'blokkendozen'

7 maart 2023

Lilian Marijnissen 11 maart naar hier voor actie tegen 'blokkendozen'

Aanstaande zaterdag komt Lilian Marijnissen (voorzitter van de SP-fractie in de Tweede Kamer) naar onze regio. Samen met omwonenden gaat ze actievoeren tegen bouwplannen van Vida XL. Dat bedrijf wil een nieuw distributiecentrum, een kantoor en huisvesting voor arbeidsmigranten bouwen in Venlo. Die nieuwe blokkendoos brengt niets goeds.

 

Samen met bewoners zal de SP duidelijk maken dat we geen nieuw distributiecentrum van VidaXL willen. Voor bedrijven die verdienen over de rug van kwetsbare arbeidsmigranten is er ruimte genoeg, terwijl de levens van vele mensen stilstaan vanwege het tekort aan betaalbare en fatsoenlijke huizen. Dat moet anders!

 

 

U bent van harte uitgenodigd om uw steun te betuigen tegen de komst van het distributiecentrum. Dat doen we door het onthullen van het protest billboard waar de locatie gebouwd wordt.

Later in de middag gaan Lilian Marijnissen, Jorge Wolters Gregório (van SP Limburg) en Paul Geurts (Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten) graag in gesprek over de ontwikkelingen op Greenport, de gevolgen van arbeidsmigratie in het algemeen en Sevenum in het bijzonder.

 

Wat gaan we doen:

  • 13:00 uur bij de gemeentegrens tussen Horst aan de Maas en Venlo voor het onthullen van het protest bouwbord, Mary Kingsleystraat 4 in Venlo-Trade Port.
  • 15:00 uur bijeenkomst met Lilian Marijnissen, Jorge Wolters Gregório en Paul Geurts in Trapperie De Werkplats, Raadhuisstraat 26 in Sevenum.

 

 

De nieuwe enorme blokkendoos brengt volgens de SP niets goeds voor Venlo en Horst aan de Maas. Alleen maar extra werkgelegenheid voor arbeidsmigranten en verdere verdozing van ons landschap. Er wordt een accommodatie voor 600 arbeidsmigranten gebouwd nabij de vestiging van Vida XL terwijl ondertussen er een groot tekort is aan betaalbare woningen. Woningzoekenden staan gemiddeld zo'n zeven jaar (!) op een wachtlijst vóór ze een fatsoenlijke woning krijgen.

 

Iedereen - en zeker de omwonenden - worden uitgenodigd om hun steun te betuigen tegen de komst van het distributiecentrum.

 

Eerder al hebben de SP in Venlo en de SP in Horst aan de Maas samen met de Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten bezwaar ingediend tegen de bouwplannen van Vida XL. Maandag 13 maart vindt daarvoor in Venlo de hoorzitting plaats waar de SP en de Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten haar bezwaren zullen toelichten.

 

Bekijk ook:

 

U bent hier