h

SP organiseert hoorzitting met mensen uit culturele sector

7 mei 2020

SP organiseert hoorzitting met mensen uit culturele sector

Als SP realiseren wij ons dat nagenoeg alle lagen van de bevolking en vele sectoren getroffen zijn door de Coronacrisis. De SP wilde in eerste instantie een raadsbrede hoorzitting organiseren zodat alle raadsleden de mogelijkheid kregen om in gesprek te gaan met mensen uit de culturele sector. Dit bleek geen steun te hebben binnen de Venlose raad. Daarom organiseert de SP aanstaande maandag 11 mei een hoorzitting op eigen initiatief.

 

De bedoeling is om zo'n hoorzitting niet eenmalig maar tijdens deze crisis vaker met meerdere sectoren en mensen in de Venlose samenleving te houden. De doelstelling van deze eerste avond is vooral om op te halen waar mensen in de culturele sector tegenaan lopen en te verkennen welke mogelijkheden er zijn die we wel kunnen benutten.

Het is geen inspraakavond zoals binnen de raadsvergaderingencyclus van de gemeenteraad. Het is een avond die bedoeld is om als raadsleden, de politiek, te luisteren naar wat er speelt.

 

Fractievoorzitter Angelique Weingarten: “De SP heeft dit initiatief in eerste instantie raadsbreed willen uitzetten. Echter hier was geen raadsmeerderheid voor te vinden. Als SP betreuren we dit omdat naar ons gevoel de raad juist nu naar voren moet stappen en tegen de mensen moet zeggen ‘wij zijn er voor jullie’. Een luisterend oor is in deze het minste wat wij de mensen kunnen bieden.”

 

De SP wil mensen in de gemeente graag uitnodigen om mee te denken over groepen en sectoren die ook benaderd kunnen worden voor een hoorzitting. Zelf schatten we in dat de horeca, logistieke sector maar ook nog steeds de zorgsector behoefte heeft aan een luisterend oor. Maar als gezegd, wij sluiten geen enkele sector in deze uit.

 

De eerste hoorzitting zal plaats vinden 11 mei 2020 om 20.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen zal de bijeenkomst digitaal plaatsvinden en te bekijken zijn via een livestream vanaf onze Facebookpagina @VenloSP. Natuurlijk blijven raadsleden van andere fracties welkom om deel te nemen. Hoe meer hoe beter.

 
Bekijk ook:

U bent hier