h

Plannen VVV-stadion definitief afgeketst

18 november 2012

Plannen VVV-stadion definitief afgeketst

FHKazerne Het multifunctionele centrum (MFC) ofwel VVV’s nieuwe voetbalstadion is van de baan. VVV heeft zelf de stekker er uit getrokken, ze kan of wil niet meer voldoen aan de eisen die de gemeenteraad stelt. Hiermee komt een (voorlopig) einde aan een opmerkelijke soap.

SP-raadslid Ton Heerschop: “VVV zou de belangrijkste huurder moeten worden Ton-Heerschop van het MFC maar wilde dat de gemeente Venlo mee ging betalen aan zaken waar men geen afspraken over had gemaakt. Terecht dat B&W hier geen gevolg aan gegeven heeft. Ruim 40 miljoen euro aan lening regelen is al veel meer dan een handreiking in dit geheel. Dat VVV vervolgens de stekker er uit trekt en denkt zelf te kunnen bepalen hoe zij dit stadion gaat bouwen lijkt me een grote vergissing van de leiding van VVV. Het MFC binnen de plannen van het kazerneterrein in Venlo gaat definitief niet door.”

 

Heerschop: “Zelden ben ik het meer eens geweest met de fractievoorzitter van de VVD in Venlo die stelde dat het niet zo kan zijn dat we in Venlo een herhaling krijgen van dat wat er in Sittard met het Fortunastadion is gebeurd: “Geen betonnen bak op de historische plek op het kazerneterrein”, een stelling die de SP deelt. De SP was tegen de financiering van het MFC door de gemeente, maar zal niet toestaan dat er een low-budget stadion op deze hoogwaardige locatie langs de Maas wordt neergezet. Daarvoor is deze plek ons te dierbaar.”

 

Met het wegvallen van het MFC valt ook het idee van het hele plan Lijnstad uit elkaar. Immers is alleen de vestiging beeldkwaliteitsplan_kazerneterrein van TopCare een feit. Holland Casino blijft een vraagteken, zeker met de aankomende privatisering van het staatsbedrijf. Voor het eerdere wegvallen van ROC/Gilde Opleidingen is nog geen aanvulling gevonden en sinds vandaag is dus ook het MFC/stadion verdwenen. Tijd voor een nieuwe visie op het gebied hoewel het college nog in de ontkenningsfase zit en denkt dat een en ander nog te realiseren valt.

 

In onze ogen valt er niets te repareren of opnieuw te onderhandelen tussen VVV en de gemeente. De kaders waren door de gemeenteraad bepaald en nieuwe kaders stellen kan in de beleving van de SP geen realistische optie als aan de andere kant een partij zit, die als het tegen zit, niet thuis geeft op een wel heel korte termijn.
Heerschop: “VVV mag het vertrouwen in de gemeente opgezegd hebben, feit is dat de gemeente geen vertrouwen meer kan hebben in VVV. En dat mogen de heren die aan de touwtjes van de club trekken zich aanrekenen en uitleggen naar hun supporters.”

 

Zie ook:

 

U bent hier