h

SP-raadslid Ton Heerschop op kandidatenlijst Tweede Kamer

5 juni 2012

SP-raadslid Ton Heerschop op kandidatenlijst Tweede Kamer

Ton-Heerschop De SP in Venlo is er trots op dat haar gemeenteraadslid Ton Heerschop een plaats heeft gekregen op de kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen in september. “Het is tijd voor een grote SP in de regering, zeker nu Nederland van de ene recessie in de volgende rolt en de rechtse experimenten zijn mislukt.”

Hoewel de 47e plaats (of 57e, afhankelijk van een regiolijst) niet direct als verkiesbaar kan worden beschouwd is het een mooi compliment voor zowel Heerschop als voor de lokale SP-afdeling en -fractie dat de kandidatencommissie hem heeft gevraagd plaats te nemen op de kieslijst.

De partij is er wederom in geslaagd om mensen op de lijst te zetten die zich bewezen hebben in de partij.
Ton-Heerschop Ton Heerschop: “Natuurlijk is daarbij de samenwerking op lokaal niveau essentieel, niemand lukt het om op geheel eigen kracht het SP-geluid te laten horen zonder de steun van een gedegen afdeling of op elkaar ingewerkte fractie”. Ook daarom is de kandidatuur van Ton Heerschop een goede ontwikkeling voor de SP-afdeling Venlo, het is een compliment voor het vele werk van veel vrijwilligers achter de schermen.

De SP stelt haar kandidatenlijst voor verkiezingen zorgvuldig samen, op 30 juni beslist het partijcongres over de definitieve samenstelling van de kieslijst. Ongeacht de plaats op de lijst is de kandidatuur voor de Tweede Kamer geen vrijblijvende zaak. Zonder twijfel zal Ton de komende tijd de visie en alternatieven van de SP naar voren brengen. De lokale afdeling en gemeenteraadsfractie wensen hem daarbij vanzelfsprekend heel veel succes.

Ton Heerschop: “Ook de SP in Venlo is klaar voor de verkiezingen. Het wordt tijd voor een sterke SP voor een beter Nederland met nieuw vertrouwen!”


Achtergrondinformatie:
Ton Heerschop (Eindhoven, 1965) woont in Tegelen en is voormalig beroepsmilitair, kwaliteitsmanager in de luchtvaart, en sinds enkele jaren hoofd veiligheid bij VieCuri Medisch Centrum in Venlo. In 2006 werd hij lid van de SP en vervulde diverse bestuursfuncties zoals penningmeester en organisatiesecretaris. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2009 stond hij op plaats 2 op de kandidatenlijst van de SP-Venlo en werd gekozen als raadslid. Sinds januari 2010 is hij dan ook actief in de gemeenteraad van Venlo. Bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2011 stond hij op plaats 8 van de kandidatenlijst. In mei 2011 slaagde hij voor de landelijke talentenmasterclass van de SP (het ‘klasje van Marijnissen’). In oktober 2011 werd hij gekozen tot regiovertegenwoordiger voor de SP-afdelingen in Noord- en Midden-Limburg en werd daarmee tevens lid van het landelijk partijbestuur van de SP. Nu staat hij (als een van de lijstduwers) op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer kieskring Limburg.


05-06-2012: Concept kandidatenlijst SP: continuïteit, ervaring en jong talent
05-06-2012: Verkiezingsprogramma SP: met nieuw vertrouwen samen sociaal uit de crisis komen

U bent hier